субота, 12. децембар 2015.

Ujedinjuje se niška opozicija

Predsednici gradskih odbora Demokratske stranke (DS), Socijaldemokratske stranke (SDS),
Narodnog pokreta Srbije (NPS), Zajedno za Srbiju (ZZS), Reformističke stranke (RS), Liberalno demokratske partije (LDP) I Sindikata “Sloga” potpisali su danas u Nišu izjavu o namerama čime je učinjen prvi korak ka ujedinjenu niške opozicije.
-Ovo je prvi korak ka ujedinjenju niške opozicije. Drugi korak će biti da razmotrimo sporazum o saradnji pa zatim da krenemo u izradu zajedničkog programa u koji će se svi uključiti i na kraju četvrti korak biće koalicioni sporazum. nadam se da će nam se mnogo organizacija pridružiti, rekao je Miodrag Stanković (DS). On je objasnio da izjava o namerama predstavlja izjavu o nenapadanju opozicionih stranaka u Nišu.

-Ovo nije koalicioni sporazum, ovo nije zajednički nastup na lokalnim izborima ali je ovo jedna velika stvar gde sve opozicione stranke da jasno kažu šta je problem u našem gradu i da su spremne da rade zajedno na boljem životu građana Niša, rekao je Stanković.

Dragoslav Ćirković (SDS) je teško stanje posledica nesposobne gradske vlasti koju predvodi SNS.

-Niš je postao grad u kojem je teško doći do posla ako niste u vladajućoj stranci, grad koji ima 40.000 nezaposlenih ljudi i u kojem 30 odsto mladih strahuje od siromaštva. Ova izjava o namerama je uvod u zajedničku priču koja se zove ujedinjena opozicija, rekao je on.
Predstavnici opozicije su istakli da ih je ujedinilo teško stanje u Nišu u kojem nema novih investicija, građani imaju velikih problema sa komunalnim preduzećima a mladi u velikom broj napuštaju grad i zemlju.

Branislav Jovanović (NPS) je naglasio da nikada nije bila teža situacija u Nišu i da sve podseća na 1996.godinu.

-Sve nas je okupio težak život i bezbađe. Niš je hvatao priključke sa evropskim gradovima u vreme naše vlasti a sada je zaustavljen razvoj, bio je veliko gradilišt i dok smo mi gradili bulevare i mostove, njima je glavna investicija šetalište za pse, istakao je Jovanović. Blagoje Bradić (ZZS) je podvukao da u nišu nema investicija i da su za tri i po godine izgrađene tri ulice. Raica Milićević (LDP) naveo je da je teška situacija u gradu posledica nerada aktuelne vlasti a Dragan Marinković (RS) da su u Nišu više nego neophodne promene te da najviše nedostaje profesionalizacija i javnost u radu.

Kako je rečeno na skupu, u pregovorima je učestvovala i Nova stranka koja sutra ima izbornu skupštinu, pa se očekuje i njihovo priklljučenje nakon izbora novog rukovodstva koje će razmotriti izjavu o namerama.
 
“Sloga” protiv otpuštanja radnika
Bratislav Ilić, predstavnik sindikata “Sloga” istakao je da oni već imaju sporazum o saradnji sa DS-om i da će podržati sve partije koje su protiv otpuštanja radnika.
-Naš stav je da nema viška u javnom sektoru, rekao je Ilić. 


http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/613437/Ujedinjuje-se-niska-opozicija

Нема коментара: