субота, 12. децембар 2015.

Grejaćemo Beograd hrvatskim zastavama

Iz Užica gde mu je upriličen doček uz trubački orkestar, jednu od poruka njemu svojstvenim lider radikala Vojislav Šešelj je uputio Beograđanima.
- Ne treba da brinu za grejanje ove zime. Grejaćemo ih hrvatskim zastavama, imamo ih još nekoliko stotina. Palili smo zastave EU, Amerike, NATO, ali ja se izvanredno osećam kada gore hrvatske. To nam najbolje greje srce, - rekao je Vojsilav Šešelj na skupu u sali užičke Gradske kuće, odakle je uz pratnju stranačkih saboraca i zvuke trube prošetao gradom.

Članstvu je stavio do znanja da neće biti nikave saradnje sa blokom koji predvodi DSS.

- Nemam nikakve odnose sa Sandom Rašković Ivić jer je dala izjavu da se u Srebrenici desio genocidni zločin, a onda rekla da je Hrvatska imala pravo da po međunarodnom pravu okupira Republiku Srpsku Kraju, doduše i dodala da nije imala pravo da počini zločin. O čemu bih razgovarao sa nekim ko ima takve stavove, - kazao je Šešelj.
Šešelj je naveo da SRS sprema demonstracije „u slučaju da Vučićeva Vlada krene da hapsi Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jovu Ostojića“ koje traži Tribunal u Hagu.

Otvaranje dva poglavlja u pregovorima sa EU, po njemu, ništa ne znači za Srbiju.

- Nikada nećemo biti primljeni u Evropsku uniju, bar nikada ako se ne odreknemo Kosova i Metohije, ili će nam biti postavljen uslov da budemo primljeni sa Kosovom. Srbija mora pod kišobran Rusije koja je danas jedan od glavnih faktora na svetskoj pozornici, - rekao je šef SRS, iznoseći da Vučić neće još dugo moći da sedi na dve stolice i odoleva pristicima da uvede sankcije Moskvi.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/613497/Seselj-uz-trube-porucio-iz-Uzica-Grejacemo-Beograd-hrvatskim-zastavama

Нема коментара: