уторак, 16. јун 2015.

Fajman protiv ekstremnih mera štednje u Grčkoj

Austrijski kancelar Verner Fajman pozvao je danas na okončanje "politike ekstremne štednje" uoči posete Grčkoj, koja će biti prva njegova poseta toj zemlji od dolaska stranke Sirize na vlasti krajem januara
U intervjuu grčkoj agenciji ANA-MPA, Fajman je rekao da "politika ekstremne štednje ne sme da se nastavi u Grčkoj kojoj treba da se pruži prilika da otplati svoju dugove" i dodao da  ;podržava nacrt mera vlade u Atini o borbi protiv korupcije.

"Ono što se dešava u Grčkoj treba da bude primer onoga što može da se dogodi ako se samo primenjuju mere štednje", rekao je Fajman i dodao da su to "povećanje duga, nezaposlenosti i siromaštva".

Grčki zvaničnici izjavili su danas da su spremni da se vrate na razgovore s kreditorima "u svakom trenutku". Posle jučerašnjih neuspešnih razgovora u Briselu, dve strane su danas razmenile optužbe ko je kriv za prekid razgovora koji je uzdrmao i svetske berze.

Grčka vodi mukotrpne pregovore s kreditorima o isplati ranije obećane finansijske pomoći od 7,2 milijarde evra kako bi izmirila dugove.

http://akter.co.rs/26-ekonomija/130900-fajman-protiv-ekstremnih-mera-tednje-u-gr-koj.html

Нема коментара: