четвртак, 25. децембар 2014.

SDS zabrinut zbog dešavanja u parlamentu

Socijaldemokratska partija Srbije izrazila je danas zabrinutost zbog neprimerenog rečnika pojedinih poslanika koji su skupštinsku raspravu o budžetu doveli na "ivicu incidentne situacije"


"Smatramo da je prisustvo ministara u skupštinskoj sali, koji su time pokazali poštovanje prema poslanicima i parlamentu, trebalo iskoristi na konstruktivniji način, u cilju poboljšanja predloženih zakonskih rešenja, a ne za lične obračune i ispoljavanje političkog animoziteta", saopštio je SDS.
Dodaje se da "neprimerene reči koje su se mogle čuti tokom sednice ne predstavljaju ništa drugo nego narušavanje integriteta i dostojanstva Skupštine Srbije i narodnih poslanika".

"Socijaldemokratska partija Srbije se zalaže za konstruktivan dijalog, usmeren ka rešavanju problema u državi, kako u skupštinskoj sali, tako i van nje. Ovim saopštenjem apelujemo na predstavnike svih političkih subjekata u Srbiji da lične nesuglasice ne iznose na mestima namenjenim isključivo za rasprave koje treba da donesu boljitak državi i gradjanima", navodi se u saopštenju.

Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je danas novčanim kaznama trojicu poslanika opozicije zbog dešavanja na danas završenoj sednici parlamenta, od kojih je poslanik Nove stranke Zoran Živković kažnjen oduzimanjem 50 odsto poslaničke zarade.

http://akter.co.rs/25-politika/113750-sds-zabrinut-zbog-deavanja-u-parlamentu.html

Нема коментара: