четвртак, 25. децембар 2014.

VUČIĆ OPET IZBEGAVA SUOČAVANJE SA PITANJIMA OPOZICIJE


Tortura nad poslanicima opozicje u Narodnoj skupštini je nastavljena, te je stigla i Odluka kojom se poslanik Nove stranke Zoran Živković kažnjava novčanim iznosom u visini od 50 odsto od plate.

Očigledno je da je cilj vladajuće većine da ućutka opoziciju, jer kazna podrazumeva i zabranu obraćanja na sednicama Narodne skupštine u trajanju od 20 radnih dana.

Vladajuća većina je opet pribegla još jednom načinu ućutkavanja opozicije, a to je izbegavanje zakazivanja sednice poslednjeg četvrtka u mesecu, danu koji je predviđen za postavljanje poslaničkih pitanja predsedniku i članovima Vlade. Tako su poslanici u sredu u skupštinskim klupama proveli 23 sata, iako je rad mogao biti nastavljen i sutradan.

Izbegavanje zakazivanja sednica danom koji je predviđen za institut poslaničkih pitanja postao je praksa u Narodnoj skupštini. Članovi Vlade tako izbegavaju suočavanje sa pitanjima i argumentima, pre svega, poslanika Nove stranke Zorana Živkovića i Vladimira Pavićevića. Ovakvim ponašanjem Aleksandar Vučić i njegovi saradnici pokazuju nemoć, ali i neodgovornost prema svim građanima Srbije.

http://www.novastranka.rs/vesti/vucic-opet-izbegava-suocavanje-sa-pitanjima-opozicije

Нема коментара: