субота, 12. децембар 2015.

A POLJOPRIVREDNICIMA MANJE SUBVENCIJE! Bahati sekretari arče naše pare

Bahato! Možda u državnoj kasi nema dovoljno novca za subvencije poljoprivredi, ali zato državni sekretari Ministarstva poljoprivrede putuju o trošku republičkog budžeta „za sve pare“.
Uprkos merama opšte štednje, samo trojica državnih sekretara u prvoj polovini 2015. potrošila su ukupno 216.872 dinara na dnevnice. Najveći pojedinačni trošadžija je Danilo Golubović, koji je putovao, između ostalog, u Belgiju, Portugal, Austriju, Švajcarsku, u Zrenjanin i Sombor, za šta je potrošio 128.734 dinara državnog novca.

Golubović je uzeo dnevnice i za trodnevni put na Zlatibor, gde je bio jedan od govornika ispred ministarstva na Savetovanju agronoma Srbije, koje je organizovao Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad. Golubović je pak stručni konsultant u tom institutu, u kojem, kako je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, mesečno inkasira 66.216 dinara. Sve to ga pak nije sprečilo da i od ministarstva uzme 6.396 dinara dnevnica za odlazak na taj skup.

Golubović je inače i prethodne godine bio među najaktivnijim putnicima, te je u 2014. na ime dnevnica potrošio ukupno 329.669 dinara. Njegove kolege državni sekretari Juhas Atila i Zoran Rajić su tokom 2014. potrošili znatno manje. Tako je Juhas potrošio 37.098 dinara, a Rajić 55.356 dinara. Iako smo ovim povodom pokušali da dobijemo komentar i u ministarstvu, do zaključenja ovog broja nismo dobili nikakav odgovor.

Agrarni analitičar Vojislav Stanković smatra da u vreme opšte štednje države mora da se štedi na svim nivoima.

- Iako konkretno Danilo Golubović ima jednu od važnijih funkcija jer vodi evropske integracije, ipak bi u vreme mera štednje one morale da važe i za sve ministre i državne sekretare, kao i generalno sve zaposlene - napominje Stanković.

Golubovićeve zarade:
- Član radne grupe - Ministarstvo građevinarstva i urbanizma 20.000
- Stručni konsultant - Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad 66.216
- Državni sekretar - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 93.670 UKUPNO 179.886
* Mesečna primanja u dinarima

http://www.alo.rs/bahati-sekretari-arce-nase-pare/23260

Нема коментара: