понедељак, 30. новембар 2015.

Premijera čuvaju profesionalci!

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić, izjavio je danas da je bezbednost premijera Aleksandar Vučić veoma ugrožena imajući u vidu politički i istorijski trenutak u kome se Srbija nalazi, ali i naveo da je predsednik vlade dobro obezbeđen i da ga čuvaju profesionalci.
– Građani Srbije nemaju razloga ni za kakvu paniku. Mislim da je premijer sasvim dobro obezbeđen i da oni koji namerevaju da ga ugroze u tome neće uspeti – rekao je Dragišić i naveo da svi koji se bave operativom bezbednošću države znaju da je Vučić svakako veoma ugrožen.
VUČIĆA NAPADAJU KRIMINALNO-TAJKUNSKI KRUGOVI! Naprednjaci iz Skupštine Beograda uz premijera Srbije
On je naveo da građani Srbije nemaju razloga da brinu za premijera i zato što ga štiti država koja je jaka i koja ide u dobrom pravcu.
– Oni kojima se to ne sviđa mogu samo da se ljute – dodao je on.
VUČIĆ JE NAJUGROŽENIJA LIČNOST U SRBIJI! Srpska vojska spremna je da sačuva premijera
Povodom najave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da će biti pojačene mere bezbednosti premijera, Dragišić kaže da će se možda nešto menjati u proceduri, ali i navodi da su mere koje se preduzimaju u zaštiti štićenih ličnosti tajne.
– U konkretnom slučaju, te mere se neće objavljivati. Ono što je važno to je da se informacije o tome ko namerava da ugrozi bezbednost premijera koje budu dobijene od uhapšenog koji je opservirao stan premijera iskoriste za onaj najvažniji prsten bezbednosti, a to je obaveštajna bezbednost – rekao je Dragišić.
Dragišić objašnjava da je premijer veoma ugrožen imajući u vidu politički i istorijski trenutak u kome se Srbija nalazi, navodeći da je Vučić “pokrenuo lavinu i povukao mačka za rep”, i krenuo u borbu protiv organizovanog kriminala.
– Politika koja se u Srbiji vodi je ugrozila mnoge finansijske interese tajkuna i organizovanog kriminala. To su sve opasni ljudi kojima je Vučić pomrsio račune i oni i te kako imaju želju da Srbiju vrate u haotično stanje – naveo je Dragišić.
On je dodao da je Srbija danas pred otvaranjem pregovora sa EU i da ide ka Uniji, te da građani treba da znaju da EU zapravo znači uređenu i stabilnu državu.
– Ne bismo dobili otvaranje poglavlje da je situacija drugačija. U uređenoj državi nema prostora za korupciju i organizovani kriminal, sa te strane dolazi ugrožavanje – rekao je Dragišić.
Geoplitički, kako navodi, Srbija je jasno orijentisana prema EU i značajan je faktor stabilnosti na Balkanu, a u međunarodnim krugovima svakako da postoje oni koji računaju na Balkan kao na krizno područje.
– Ako se Balkan stabilizuje, Evropa ostaje bez značajnog kriznog područja koje se može iskoristiti u svakoj situaciji – naveo je Dragišić.
Prema njegovim rečima, često se vuku paralalele s onim što je Zoran Ðinđić pokušao 2003. da uradi pa nije uspeo, a danas Vučić uspeva u reformskim poduhvatima.
-Treba imati u vidu da je Srbija 2015. mnogo jača država nego Srbija iz 2003. Danas postoji političko jedinstvo u okviru vlade – rekao je Dragišić, navodeći da danas u Srbiji ne postoje formacije koje se nalaze izvan kontrole vlade.
(Telegraf.rs / Tanjug


http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1883397-vuciceva-bezbednost-ugrozena-premijera-cuvaju-profesionalci

Нема коментара: