понедељак, 30. новембар 2015.

Nikolićevi najveći neprijatelji pohrlili u njegov kabinet

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Aleksandar Vučić sastali su se i danas popodne, po drugi put u toku dana, a Nikolić je, kako je saopšteno, pružio nedvosmislenu podršku premijeru u beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala. Vladino saopštenje o popodnevnom sastanku glasi: “Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Aleksandar Vučić imali su danas još jedan susret na Andrićevom vencu. Tema drugog sastanka bila je učešće predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića na Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, koji će u ponedeljak biti održan u Parizu.
Predsednik Republike i predsednik Vlade ponovo su razgovarali o značaju održavanja Samita OEBS-a u Beogradu.
Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić ponovili su važnost jedinstva u delovanju svih državnih organa u cilju obezbeđivanja sigurnosti građana Srbije.
Predsednik Nikolić pružio je nedvosmislenu podršku premijeru Vučiću u beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala zahtevajući da se ona sprovede do kraja”.
Nikada se do sada nije desilo da se Vučić i Nikolić dva puta sastaju u toku jednog dana.
Inače, saopštenje vlade je verovatno lažno, imajući u vidu to da su Vučić i Nikolić sigurno razgovarali i o drugim temama.
Posebno je interesantno što je TV “Pink” odmah posle izveštaja o saslušanju Vučića u policiji više puta ponavljala da se Vučić sastao s Nikoliće. Kao da su želeli da nam posebno naglase da se sada Vučić i Nikolić slažu, iako su u javnosti više puta potvrdili da se ne podnose.
Interesantno je to što se Nikolić u protekla dva dana sastaje sa svojim najvećim neprijateljima – Zoranom Mihajlović i Aleksandrom Vučićem.
Zorana je pre dva dana, dok je Vučić bio u Kini, bila na tajnom sastanku sa Nikolićem u Predsedništvu. Prema navodima pojedinih medija, Zorana je tražila Nikolićevu podršku u ratu sa Vučićem. On je Zoranu navodno “otkačio”.
Sada i Vučić redovno posećuje Tomislava Nikolića, iako je ranije rekao da nikako nema vremena da razgovara sa Nikolićem.
Kako je moguće da je Nikolić odjednom postao centar stabilnosti Srbije, kada uzmemo u obzir kampanju koju su mediji, pa i sami političari (Zorana i Vučić) vodili protiv Nikolića?

http://www.teleprompter.rs/nesto-se-sprema-vucic-i-nikolic-se-dva-puta-sastali-u-jednom-danu.html

Нема коментара: