петак, 12. јун 2015.

Vučić matematičar: Od 2.000 radnika mogu da žive tri grada, letujte u Srbiji za veće plate

Vučiću su popustile sve dizne u glavi. Kako vreme odmiče, Vučićeve izjave su sve luđe i konfuznije.  
Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da tri strane kompanije hoće u Srbiji da zaposle 2.000 ljudi ove godine “i od toga će moći da žive tri grada”.
Prema Vučićevoj matematičkoj proceni, od 2.000 radnika mogu da žive čak tri grada?! Imajući u vidu to da jedan grad mora da ima najmanje 100.000 stanovnika, nije jasno kako bi tri grada mogla da žive od 2.000 radnika.
Podesetimo da je matematički genije ranije izjavio da nikoga ne tera da letuje u Srbiji, ali je dodao da bi tako plate mogle da budu povećane!
Vučić je precizirao da bi, ukoliko bi samo 10 odsto od novca, koji srpski turisti potroše u inostranstvu, ostalo u domovini, to bi omogućilo da se povećaju plate za pet odsto zaposlenima u prosveti, zdravstvu, socijalnim službama, radnicima i Vojsci Srbije.
Vučić je prvo rekao da srpski turisti godišnje ostave u inostranstvu oko 898 miliona evra, a kasnije da naši turisti godišnje u inostranstvu potroše oko 1,2 milijarde evra.
- Zamislite da samo 10 odsto te sume potrošimo u Srbiji. To je 100 miliona evra. To je ogroman podsticaj za naše ugostiteljstvo, ali i za celu ekonomiju i finansije države, rekao je Vučić za “Blic”.

http://www.teleprompter.rs/vucic-matematicar-od-2-000-radnika-mogu-da-zive-tri-grada-letujte-u-srbiji-za-vece-plate.html

Нема коментара: