субота, 13. јун 2015.

SNS pozdravlja smenu Čokića

"Gradski odbor Srpske napredne stranke čestita odbornicima Gradske opštine Mladenovac koji su doneli odluku da smene najgoreg predsednika u istoriji ove opštine Dejana Čokića", navodi se u saopštenju SNS-a. 
"Čokićeva smena ne znači samo odlazak korumpiranog i nesposobnog predsednika, kakvog građani Mladenovca ne zaslužuju, već ispunjavanje odluke Agencije za borbu protiv korupcije, koja je pre više od godinu dana izrekla Čokoću meru zabrane obavljanja funkcije,  jer je zloupotrebio službeni položaj", navodi SNS.
U saopštenju se dalje kaže da "DS nije smenila svog člana Čokića na zahtev Agencije za borbu protiv korupcije i tako je pokazala da ne poštuje nezavisne institucije našeg društva, ili da ih poštuje samo, kada donose odluke koje njima odgovaraju. Zbog ovakvog ponašanja odbornika DS i Čokića, Agencija za borbu protiv korupcije se dva puta obraćala Skupštini grada Beograda, sa zahtevom da preduzme mere da se sprovede odluka Agencije. Zato je današnja smena Čokića, ne samo ispunjavanje želje većine građana Mladenovca, već poštovanje zakona", navode naprednjaci.
"Izjava Balše Božovića, u kome tvrdi da je Čokić smenjen na silu, bezočna je laž i obmanjivanje građana. Odbornici, koje je birao narod, slobodno su odlučili da smene korumpiranog predednika opštine, a DS treba da prihvati činjenicu da ni u Mladenovcu nema većinu. Vreme je da se u Mladenovcu, zajedno sa Skupštinom grada Beograda, pokrenu svi oni projekti koji stoje godinama zbog nesposobnosti i korumpiranosti Demokratske stranke", saopštila je Srpska napredna stranka.

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=121170

Нема коментара: