четвртак, 4. јун 2015.

SKANDAL U VLADI SRBIJE: Vanja Udovičić optužen za zlostavljanje!

Nekoliko zaposlenih u Ministarstvu sporta i omladine podnelo Višem sudu prijavu za mobing protiv ministra zbog zastrašivanja


Šef iz pakla... Mlađani ministar Vanja Udovičić


BEOGRAD - Protiv ministra Vanje Udovičića i Ministarstva omladine i sporta podneta je prijava zbog zlostavljanja na poslu, otkriva Kurir.

Prijava za mobing podneta je Višem sudu u Beogradu 28. maja, a nekolicina zaposlenih u Ministarstvu

Nepodnošljiv

- Udovičićevo ponašanje je nepodnošljivo. On viče na zaposlene, zastrašuje ih i šikanira, a posebno se nekorektno odnosi prema ženama, koje često zbog svega dovodi i do suza. Svaki kolegijum je nova tortura. Tokom tih sastanaka o sebi govori u drugom licu, pa tako često zna da kaže: „Tišina kad ministar govori“ - priča izvor Kurira blizak tužilaštvu.

Prema rečima našeg sagovornika, proslavljeni vaterpolista redovno prati i šta njegovi saradnici pišu na svojim profilima na društvenim mrežama, a onima čije mu se pisanje ne svidi preti disciplinskim postupkom.

- Redovno gleda statuse zaposlenih na Fejsbuku i uporno traži neke koji bi se mogli protumačiti dvosmisleno. Koliko je to daleko otišlo, govori i činjenica da zbog komentarisanja na Fejsbuku drži sastanke, a čak se ne ustručava ni da zapreti disciplinskim postupkom zbog pisanja na toj društvenoj mreži - kaže naš sagovornik.

Šikaniranje na poslu i konstantan rad pod stresom odrazili su se i na zdravstveno stanje mnogih.

- Jedna zaposlena, inače jedna od najstručnijih kadrova koja u ministarstvu radi duže od šest godina, završila je na višemesečnom bolovanju. Sada ima kardiološke probleme, kao i probleme sa živcima, a sve je izazvano nepodnošljivim ponašanjem ministra sporta i omladine prema njoj - završava sagovornik Kurira.

Prvi put čujemo

Ministar nije odgovarao na SMS, dok u ministarstvu kažu da su iznenađeni našim pitanjem o ovom slučaju.

- Prvi put čujemo za tako nešto. Nikakva prijava za mobing, zlostavljanje na radu, kao ni bilo šta slično nije stiglo u Ministarstvo omladine i sporta, niti za to postoji i najmanji razlog - kažu u ovoj instituciji.
sporta odlučila se na ovakav potez zato što više nisu mogli da trpe bahato ponašanje Udovičića.
Nije vic
TERA DECU DA MU SE OBRAĆAJU SA MINISTRE

Udovičić se na neobičan način ophodi i prema klincima koji tokom njegovih poseta brojnim mestima širom Srbije žele da se fotografišu s njim, priča izvor Kurira.- Kad mu priđu i zamole za fotografisanje, ministar deci doslovno odgovori: „Kako se kaže: Dobar dan, ministre, da li možete da se slikate s nama?“ Hajde, ponovite to, pa ćemo da se fotografišemo - navodi naš sagovornik.
Ko je Udovičić

Završio je Fakultet organizacionih nauka
Igrao je u klubovima Partizan, Jadran, Posilipo, Pro Reko, Mladost, Radnički
Važi za jednog od najboljih vaterpolista sveta
Za vaterpolo reprezentaciju Srbije odigrao je 284 utakmice i postigao 330 golova
S reprezentacijom je osvojio brojne bronzane, srebrne i zlatne medalje


http://www.kurir.rs/vesti/politika/skandal-u-vladi-srbije-vanja-udovicic-optuzen-za-zlostavljanje-clanak-1806889

Нема коментара: