петак, 12. јун 2015.

SAD da predlože Dan sećanja na bombardovanje

SAD i Velika Britanija će imati pravo da govore o zločinima u Srebrenici tek kada predlože dan sećanja na „zločine NATO bombardovanja Srbije“, ističu iz DSS-a.
Osim toga, Demokratska stranke Srbija u saopštenju ističe i dan sećanja na zločine počinjene nad srpskim stanovništvom u srednjem Podrinju, Srebrenici, Bratuncu, Skelanima.
"Selektivna pravda nije pravda“, naveli su iz DSS-a povodom pisanja medija da Velika Britanija i njeni partneri, među kojima je i SAD, pripremaju rezoluciju Saveta bezbednosti UN povodom godišnjice zločina u Srebrenici kojom se predlaže da 11. jul bude proglašen Danom sećanja.

DSS ukazuje da je selektivna i politizovana osuda zločina duboko nemoralna, a da najdublji prezir zaslužuju oni koji žrtve rangiraju, a zločince nejednako tretiraju i po nacionalnoj pripadnosti, rasi i veri jedne osuđuju, a druge amnestiraju.

Kako navodi ta stranka, Velika Britanija i SAD će imati moralno pravo da osuđuju tuđe zločine tek kada priznaju i osude sopstvene.

"Velika Britanija će imati moralno pravo da predlaže da se ustanovi dan sećanja na zločin u Srebrenici tek onda kada predloži ustanovljavanje dana sećanja na zločine u britanskim kolonijama u Keniji, Indiji... SAD će imati moralno pravo da predlaže da se ustanovi dan sećanja na zločin u Srebrenici tek onda kada predloži ustanovljavanje dana sećanja na zločine koje je izvršila američka vojska širom sveta, u Vijetnamu, Iraku, Avganistanu... kada predloži dan sećanja na masakre u Mi Laju i Faludži", navodi se u saopštenju DSS-a.

Dok to ne učine, ostaće istina da se zločinima ne protive, već da se, kako se navodi, samo bore da zadrže ekskluzivno pravo da ih nekažnjeno i dalje vrše.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=06&dd=12&nav_category=11&nav_id=1003601

Нема коментара: