понедељак, 1. јун 2015.

Martinović mesečno inkasira 204.000!

Poslanik Aleksandar Martinović ne mora da brine za svoju egzistenciju! On mesečno prima naknade po čak četiri osnova i inkasira čak 204.000 dinara, pokazuju podaci iz njegove imovinske karte.

Uzima gde mu se više isplati: Aleksandar Martinović | Foto: Marko Đoković
Iako zvanično nema štednju, on je uspeo da u protekloj godini kupi još jednu nekretninu, pa je, osim kuće od 100 kvadrata, sada vlasnik i polovine dvosobnog stana.

Iako ovaj naprednjak u javnosti često voli da ističe da se odrekao poslaničke plate koja iznosi preko 100.000 dinara, te da prima samo paušal (fiksni deo poslaničke naknade) od 30.000 dinara, očito mu je bilo zgodno da u javnosti „zaboravi“ da pomene kako mesečnu zaradu po tri osnova prima i na novosadskom Pravnom fakultetu, kao i u opštini Ruma.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Martinović je, osim funkcije koju obavlja u republičkoj skupštini, zaposlen i na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, i to u nastavnoj i naučno-istraživačkoj oblasti, a po tom osnovu mesečno prihoduje čak 149.000 dinara. Takođe je i predsednik Skupštine opštine Ruma, te i po tom osnovu ostvaruje mesečni prihod, i to 25.000 dinara.

Interesantno je i da je u poslednjih godinu dana uspeo sebe da počasti i stanom! Tako je Martinović u aprilu, kući i njivi koje je već imao u vlansištvu, pridodao na spisak i vlasništvo polovine dvosobnog stana od 60 kvadrata.

Ipak, kada smo pozvali Martinovića da nam objasni kako je uspeo da poveća svoju imovinsku kartu, najpre nam je kratko odbrusio da se ona nije menjala poslednjih godinu dana.

- Ne znam šta treba da kažem? Poslaničku platu nikad nisam ni primao, a moja imovinska karta se nije promenila u odnosu na prošlu godinu - ravnodušno je poručio Martinović.

Kada smo mu pak ukazali na činjenicu da je u njegovoj imovinskoj karti, koju sam prijavljuje Agenciji, ove godine dodato i vlasništvo nad polovinom stana, iziritirano nam je poručio da nema potrebe ništa da ga pitamo kad već i sami znamo (?!).
- Eto, ukrao sam! Slobodno to objavite - završio je Martinović razgovor
 
Antonić: Mora da objasni

Da Martinović ima obavezu da objasni javnosti svoje prihode i poreklo novostečene nekretnine, ocenjuje politički analitičar Slobodan Antonić.
- Njegovi postupci su u suprotnosti sa logikom i moralom. Pritom je potpuno neprimereno da uopšte radi i dalje u naučno-istraživačkoj oblasti koju finansira Ministarstvo prosvete, s obzirom na to da je pet godina zaredom objavljivao potpuno isti rad, sa gotovo istim naslovom, odnosno autoplagijat, kao rezultat rada na projektu koji je plaćalo to Ministartsvo - napominje Antonić.
Imovinska karta Martinovića

Opština Ruma 25.000
Pravni fakultet u NS 149
Narodna skupština 30.000
kuća 100 kvadrata
njiva 56 ari
1/2 stana 60 kvadrata
automobil „audi A4“ 2004. godište
automobil „pasat“ 2000. godište

http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/martinovic-mesecno-inkasira-204-000/99863
 

Нема коментара: