среда, 3. јун 2015.

Krivična prijava protiv bivše opštinske većnice

Bivša većnica iz Crvenog Krsta na radaru Agencije; foto: JV arhiva
 
 
Među 6 krivičnih prijava koje je Agencija za borbu protiv korupcije podnela protiv funkcionera, nalazi se i jedna protiv Snežane Paralidis, bivše većnice Opštine Crveni Krst.
Kako piše u obrazloženju Agencije, sumnja se da je Paralidisova na neki način prikrila podatke o imovini - ili ih nije prijavila nakon prestanka funkcije ili je dala lažne podatke.
Iako su novinari Južnih vesti od Agencije tražili pojašnjenje o ovom slučaju još pre mesec dana, nikakvog odgovora nema. I pored brojnih pokušaja, nismo uspeli da dobijemo ni komentar bivše većnice.
Paralidisova je ovu funkciju u Opštini Crveni Krst obavljala od 2012. pa sve do polovine maja 2014. i izbora novog predsednika Opštine.
Poslednji izveštaj o prijavi imovine bivše većnice na sajtu Agencije je od 16. avgusta 2012. Paralidisova je tada prijavila da ne poseduje ni pokretnu, ni nepokretnu imovinu i da mesečno u Opštini prima 73.500 dinara i još 18.500 kao penzioner.
Podsetimo, takođe zbog neprijavljivanja imovine nakon prestaka funkcije Agencija će pokrenuti postupak protiv bivšeg gradskog većnika Bobana Mihajlovića, bivšeg predsednika Opštine Medijana Dragoslava Ćirkovića i bivšeg direktora “Nišstana” Slavoljuba Vlajkovića.


http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Krivicna-prijava-protiv-bivse-opstinske-vecnice.sr.html

Нема коментара: