среда, 3. јун 2015.

Bednici

Kažu da se u politici na istinu čeka dok nekome ne bude odgovaralo da se ona otkrije. Ipak, mnogo je istina
koje bi stranke vlasti i opozicije čuvale pod ključem zauvek
KAŽU da se u politici na istinu čeka dok nekome ne bude odgovaralo da se ona otkrije. Ipak, mnogo je istina koje bi stranke vlasti i opozicije čuvale pod ključem zauvek.
Jer, kako drugačije protumačiti to što je Agencija za borbu protiv korupcije još pre tri godine objavila da se na spiskovima donatora partija nalaze - socijalni slučajevi. I niko prstom nije mrdnuo.
Za to vreme na račune socijalista, naprednjaka, demokrata, ligaša i ostalih učesnika na političkoj sceni legla su dva miliona dinara. Kojom je to veštinom onaj koji pred narodnom kuhinjom čeka za kanticu pasulja i veknu hleba sakupio 650.000 dinara i poklonio SPS? Ispod koje slamarice je "siromah", koji je prošle godine dobio 8.000 dinara pomoći iz državne kase, izvukao 40.000 dinara i dao ih SNS?
Dva su odgovora. Ili im je neko dao novac da pomognu izborne kampanje omiljenih partija ili su ćate debelo pogrešile kada su ove bogataše svrstali u građane "na ivici bede". Oba slučaja su za sud.
Ali, ono što je i golim okom vidljivo teško je dokazati. Agencija za borbu protiv korupcije može samo da primeti da nešto ne štima. Zakon donacijama "u zube ne gleda". A ministar rada Aleksandar Vulin već mesecima najavljuje propis koji treba da stane na put svima koji su na papiru socijalni slučajevi, a novčanici su im podebeli.
I u tom vrzinom kolu profitiraju samo partije. Iste one koje svakom prilikom pozivaju na štednju. One čiji su ministri i poslanici podizanjem ruke brzometno skresali naše buđelare.
U kase njihovih stranaka niko ne dira. Zapečaćene su kao konzerve sardina iz rezervi koje država treba da deli najugroženijima. Ipak, pojeli su ih prevaranti. Gladni morala.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:551145-Komentar-Bednici

Нема коментара: