уторак, 16. јун 2015.

HIT! Zvezde RTS već od Žutog Bujketa traže veću platu?!!

Tek što je seo u fotelju direktora Javnog servisa, Dragan Bujošević se suočio sa zahtevom za povišicu! Olja Kovačević novom direktoru poručila da joj je plata "ponižavajuće mala"...



KAO NA PIJACI bujošević odmah mora da se cenjka sa zaposlenima
 
 
Novi direktor RTS Dragan Bujošević već prve nedelje svog mandata suočio se sa zahtevom TV zvezda za većom platom!
Kako nam je potvrđeno u vrhu Javnog servisa, popularni voditelji i voditeljke od Bujketa su zatražili veću platu, a kao glavni argument za povišicu potegli su činjenicu da im od smrti Aleksandra Tijanića plata nije povećavana?!

Da, možda, plata

Naši izvori nisu juče hteli da nam otkriju ko su poimenice "zvezde" koje traže veće plate. Jedino ime koje svi pominju jeste Olivera Kovačević. Voditeljka emisije "Da, možda, ne", prenose naši sagovornici, Bujoševiću je već poručila da joj je plata "ponižavajuće mala"?!
- Olivera je najglasnija u traženju veće plate! Ona već mesecima svuda priča kako joj je zarada ponižavajuće mala. Čak je pominjala i mogućnost da ode sa RTS na jednu privatnu televiziju odakle joj, kako tvrdi, nude platu od 500.000 dinara - prenosi jedan od naših sagovornika..

TVRDI DA JOJ JE PLATA MALA Olivera Kovačević
 
 
Inače, kako je Informer već pisao, pojedini urednici na RTS mesečno, uz takozvane varijable i honorarne poslove koje nameštaju sebi i svojim rođacima, zarade mesečno i po 1,5 miliona dinara!
Ovaj podatak početkom godine iznela je Koalicija za nadzor javnih finansija, koja je upozorila na činjenicu da se na Javnom servisu pare troše netransparentno, a moguće je i nezakonito. Ipak, istraga povodom ovih skandaloznih navoda nikada nije pokrenuta.
Takođe, u poslednjih više od deset godina plate vodećih novinara i urednika na RTS proglašene su maltene za "državnu tajnu", tako da niko zapravo i ne zna koliko Olivera Kovačević i druge "RTS zvezde" poput Maje Nikolić, Nataše Miljković, Slavka Beleslina, Olivere Jovićević i ostalih zarađuju.
 

Na plate troše tri milijarde

Na plate zaposlenih na RTS godišnje odlazi više od tri milijarde dinara, što je oko 40 odsto ukupnih rashoda Javnog servisa.
Pojedini urednici i direktori mesečno od građana Srbije uzmu i preko milion dinara.

Jedino se zna da je još u vreme Aleksandra Tijanića uvedena praksa plaćanja preko takozvanih varijabli.
Pojedini mediji su pisali kako neki novinari i urednici imaju zvanične plate od 80.000 dinara, ali s varijablama izlaze i na više od 300.000 dinara!
Pozdravite onog ko vam je rekao takvu glupost
Olivera Kovačević
- Zna se samo da se njihove zarade sastoje od plate i varijable, ali niko živ sem uskog kruga ljudi ne zna šta je tu šta i koliko ko zaista mesečno zarađuje - objašnjava izvor Informera.
Autorka emisije "Da, možda, ne" Olivera Kovačević juče nam je samo kratko poručila da "ne želi da se bavi glupostima".
- Pozdravite onog ko vam je rekao takvu glupost - kratko je odbrusila Kovačevićeva.



"ZVEZDA" DO "ZVEZDE" Nataša Miljković, Maja Nikolić, Slavko Beleslin
Ni bivša voditeljka "Jutarnjeg programa" i sadašnja zvezda emisije "Studio tri" Maja Nikolić nije bila ništa ljubaznija.


Radite šta hoćete
Pišite šta hoćete...
Maja Nikolić
- Za Informer istina uopšte nije važna. Prošli put ste i pored moje izjave objavili šta ste hteli, pa tako uradite i sada - poručila je Nikolićeva.
I direktor RTS Dragan Bujošević juče nije želeo da komentariše naša saznanja.
- Hvala na pozivu i doviđenja - bio je "rečit" Bujke, kao i uvek.

Popović: Ne može!

Konačno, predsednik UO RTS Zoran Popović kaže da do njega nisu stigle informacije o tome da pojedini autori i voditelji Javnog servisa traže povišice.
- Ako se ispostavi da je to tačno, tražiću da se ta tema razmatra na UO i zalagaću se da ne bude nikakvih povišica. U situaciji u kojoj se RTS nalazi tako nešto je nedopustivo! Sve dok se ne reši pitanje finansiranja Javnog servisa i ne isplate dugovanja i obaveze koje pristižu, nemoguće je povećavati plate - kategoričan je Popović.

http://www.informer.rs/vesti/politika/18340/HIT-Zvezde-RTS-vec-od-Zutog-Bujketa-traze-vecu-platu





Нема коментара: