понедељак, 15. јун 2015.

Francuska podržava Srbiju na evropskom putu

Srbiji mesto u evropskoj zajednici i da će se Francuska potruditi da joj u tome pomogne, rekla je Martin Karijon Kuvrer
Predsednica poslaničke grupe prijateljstva Francuske sa Srbijom Martin Karijon Kuvrer izjavila je danas da Francuska uvažava sav trud i rad srpskog parlamenta na reformama koje Srbiju treba da približe otvaranju pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom i da će joj na tom putu pomoći.
Kurver je novinarima u Skupštini Srbije, nakon sastanka sa predstavnicima poslaničke grupe prijateljstva, rekla da je Srbiji mesto u evropskoj zajednici i da će se Francuska potruditi da joj u tome pomogne.
Ona je kazala i da Francuska zahvaljuje Srbiji na solidarnosti koju je iskazala posle tragičnog napada na časopis Šarli Ebdo u januara 2015. godine i da je ta solidarnost dokaz da će se Srbija brzo uklopiti u evropske okvire, gde joj je i mesto.
Prema njenim rečima, veza između dve zemlje je istorijska i tradicionalna.
Predsednica poslaničke grupe prijateljstva sa Francuskom Nataša Vučković zahvalila je Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i pregovaračkom procesu.
Ona je navela da je tokom sastanka istakla velik interes svih građana i stranaka u parlamentu da se u što skorijem vremenu otvore prva pregovaračka poglavlja.
Nataša Vučković je rekla da je zadatak parlamentarne grupe prijateljstva da inicira saradnju u različitim oblastima i da su i razgovarali o konkretnim predlozima za saradnju u oblasti ekonomije, kulture, prosvet, odbrane i bezbednosti.

http://akter.co.rs/25-politika/130839-francuska-podr-ava-srbiju-na-evropskom-putu.html

Нема коментара: