уторак, 16. јун 2015.

Истрага за преваре са бенефицираним радним стажом

Прво основно јавно тужилаштво у Београду спроводи истрагу против Александра Жунића из
ПИО Фонда због сумње да је преваром оштетио више грађана за око 1.500.000 динара,
обећавајући им решења за бенефицирани радни стаж.
Жунић је, како је објављено на сајту тужилаштва, од 2. априла ове године у бекству због чега није саслушан поводом навода кривичне прјаве коју је дан раније против њега поднео ПИО фонд, 1. априла.
Он је био запослен као стручни сарадник за ПИО по међународним уговорима.
Кривичном пријавом коју је након прикупљања обавештења тужилаштву поднела полиција, Жунић се терети да је током 2014. и почетком 2015. године у намери да себи прибави противправну имовинску корист, лажно приказао чињеницу корисницима ПИО којима је недостајао бенифицирани радни стаж, да ће им омогућити исходовање решења за бенефицирани радни стаж.
Тако је навео оштећеног С. К. да му на руке преда 150.000 динара, оштећеног С. В. 500.000 динара, оштећеног М. Р. 450.000 динара, П.Т. 250.000 динара, на име доприноса за недостајући бенифицирани стаж, а потом преузети новац задржавао за себе.
Такође је од оштећене Д.М. узео на руке новац (око 100.000 дин) на име наводног дуга за доприносе њеног покојног супруга, доводећи је у заблуду да ће након измирења дуга добити решење о породичној пензији и након пар дана јој предао такво решење, које је сам сачинио, наводи се у информацији тужилаштва.
На тај начин прибавио је себи противправну имовинску корист у износу око 1.500.000 динара.
Тужилаштво је позвало све оштећене да уколико су на овај начин предали новац осумњиченом Жунићу, поднесу кривичне пријаве тужилаштву или полицији против њега.
(Танјуг)


http://www.dnevnik.rs/hronika/istraga-za-prevare-sa-beneficiranim-radnim-stazom

Нема коментара: