среда, 27. мај 2015.

Uhapšeno pet zvaničnika FIFA: I Blater iza rešetaka?

 Švajcarska policija uhapsila je jutros rano, na zahtev vlasti SAD, šest funkcionera svetske fudbalske
federacije FIFA, koji su osumnjičeni za mito i reketiranje, saopšteno je Bi-Bi-Siju u švajcarskoj policiji. Prema još nepotrvrđenim informacijama među uhapšenima je i sam predsednik FIFA, Sep Blater
Predstavnici sportskih medija u firmi za promociju sporta navodno su bili uključeni u plaćanje mita finkcionerima FIFA i njenih podorganizacija, u ukupnom iznosu od 100 miliona dolara, saopštilo je švajcarsko Ministarstvo pravosuđa, prenosi AFP.
Policija je izvela operaciju jutros u hotelu u Cirihu. Optužbe uključuju pranje novca, reketiranje i teške oblike prevare u poslednjih 20 godina.
Članovi FIFA okupljaju se u Cirihu radi svog godišnjeg sastanka u petak, 29. maja, na kome bi aktuelni predsednik Sep Blater trebalo da traži i peti mandat.
Prema dosadašnjim informacijama, uhapšeno je pet zvaničnike fifa . Bi-Bi-Si nije saopštio njihova imena, ali veruje se da je među njima i sam Sep Blater. Kako je objavio list "Njujork tajms" oni će biti izručeni Sjedinjenim Američkim Držvama.
List navodi da su policajci u civilu uzeli ključeve hotelskih soba sa recepcije hotela "Bor o Lak" (Baur au Lac) u kome su odseli zvaničnici FIFA i da su se popeli u sobe. Isti izvor navodi da je operacija provedena mirno i bez incidenata.


http://www.alo.rs/sport/fudbal/uhapseno-pet-zvanicnika-fifa-i-blater-iza-resetaka/99168



Нема коментара: