недеља, 24. мај 2015.

U NIŠU OGLAŠEN POČETAK IZBORNE KAMPANJE

Aktivisti Nove stranke u Nišu danas su na devet lokacija razgovarali sa svojim sugrađanima i promovisanjem programa Nova mobilizacija oglasili početak priprema kampanje za lokalne izbore, koji se očekuju krajem godine.

Cilj ove „masovne i potpune mobilizacije“ na štandovima u svim gradskim opštinama, jeste da se kroz direktan razgovor poslušaju problemi sa kojima se Nišlije svakodnevno susreću, ali i njihovi predlozi i sugestije kako da se unaprede uslovi života u ovom gradu. Ovo je ujedno bila i prilika da se građanke i građani informišu o planovima i aktivnostima Nove stranke u budućem periodu, kao i na koji način mogu da se uključe, „mobilišu“ i podrže osnovne principe politike NOVE.

Vršilac dužnosti predsednika Gradskog odbora NOVE Niš Ivan Jovanović pozvao je ne samo svoje sugrađane, već i sve građane Srbije, udruženja građana i političke aktere koji smatraju da je neophodna promena postojećeg stanja, da se pridruže Novoj u borbi za zajedničke ciljeve:
- Pozivamo sve da nam se priključe u borbi za rešavanje problema koji nas sve muče i život čine nepodnošljivim, bez nade i perspektive. Mi smo spremni da se sa tim problemima izborimo i da našim Nišlijama ponudimo i program i odgovorne ljude sposobne i voljne da taj program realizuju – rekao je Jovanović i dodao da je Nova stranka osnovana da nikada i ni po koju cenu ne izneveri poverenje građana.

Kako su saopštili aktivisti NOVE u Nišu, ovakve i slične akcije sprovodiće se i u budućnosti, jer je preko potrebno da se prekinu tišina i apatija koje su zavladale Nišom, gradom koji galopira ka svojoj propasti. Prvi korak ka tome jeste da se jasno imenuju odgovorni za katastrofalno stanje i ponižavajući kvalitet života većine građana, te da se, odgovarajućom odlukom na izborima, kazne za sve loše odluke i zanemarivanje interesa građana. Potom, a što NOVA promoviše svojim programom, potrebno je udruživanje političara i građana, odnosno izgradnja politike kao načina zajedničkog rešavanja problema. Jedino na taj način, rečeno je, moguće je povratiti onaj Niš – grad koji se poštuje.






http://www.novastranka.rs/vesti/u-nisu-oglasen-pocetak-izborne-kampanje

Нема коментара: