понедељак, 25. мај 2015.

Penzioneri će živeti pristojno

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas penzionerima da će u godinama koje dolaze živeti pristojno i da će moći da pomognu i svojoj deci i unucima
Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas penzionerima na razumevanju za teške ekonomske mere koje sprovodi vlada i najavio da će do kraja godine penzije, koje su umanjene od novembra prošle godine, biti veće nego sada.

Vučić je na otvaranju "Sajma za treće doba 55+" na Beogradskom sajmu rekao da država misli na penzionere, što se vidi i po tome da je povećan broj penzionera koji će otići besplatno u banje ove godine, na 11.500, i što će do kraja godine biti otvoreni domovi za stare u Zemunu, Zvezdari i Rakovici.

On je penzionerima obećao da će do kraja godine živeti lakše nego danas, odnosno da će u godinama koje dolaze živeti pristojno.

"Nikada, dragi prijatelji, neću zaboraviti vreme kad nije bilo lako i kad se izlaz nije video tako blizu kao što se vidi danas, a vi ste, bez ikakvih rezervi, bili u stanju da nas podržite, niste bili sebični, niste mislili na sebe već na sve koji dolaze posle vas", rekao je Vučić.

Dodao da ne kaže da će penzioneri "živeti bogato, već da će moći da pomognu deci i unucima".

"Uveren sam da ćete na svakom mestu i od Vlade Srbije nailaziti na poštovanje zbog onoga što ste nekada radili, što radite danas, pogotovo što volite Srbiju i što od vas možemo da naučimo kako i koliko se voli Srbija", kazao je Vučić.

Kako je istakao, cilj Vlade Srbije jeste da vrati stari sjaj bar delu onoga što su penzioneri stvorili i da pokaže da sadašnje generacije mogu da ih naslede.

Otvaranju Sajma za treće doba prisustvovali su i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Sajam se održava drugi put u Beogradu, a organizator je specijalizovani magazin "Penzija", uz podršku Gerontološkog centra Beograd.

Na sajmu se predstavljaju državne i gradske institucije, udruženja, medicinske ustanove, domaće i strane kompanije koje pružaju usluge starijima i promovišu aktivno starenje na polju zdravlja, ishrane, rekreacije, druženja i zabave.

http://akter.co.rs/27-drutvo/128721-penzioneri-e-iveti-pristojno.html

Нема коментара: