уторак, 26. мај 2015.

"Otporaši" plaćaju čak 674.000 dinara

Bivšim "otporašima" iz Požarevca Nebojši Sokoloviću i Momčilu Veljkoviću stigle su izvršne presude za plaćanje sudskih troškova
BIVŠIM "otporašima" iz Požarevca Nebojši Sokoloviću i Momčilu Veljkoviću stigle su izvršne presude za plaćanje sudskih troškova u ukupnom iznosu od 674.000 dinara. Radi se o zastarelom postupku protiv Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika zbog tuče ispred kafea "Pasaž" 2000 godine.
Iako u slučaju zastarelosti troškove snosi država, Sokolović treba da plati 661.500 dinara, a Veljković 12.750, jer je postupajući sudija, Gordana Vidojković, smatrala da su neka ročišta odložena zbog njihovog neopravdanog izostajanja, a uračunati su i troškovi pojedinih veštačenja.
- Prvo smo pretučeni u centru grada, zatim uhapšeni i držani u pritvoru, a potom je država odbila da goni napadače, pa smo to morali sami. Iako nismo odustajali od borbe za pravdu, na kraju smo kažnjeni mi, umesto Marka - kažu ogorčeni Sokolović i Veljković. - Obratićemo se sudu u Strazburu i institucijama Evropske unije - najavili su Sokolović i Veljković.


OSTAO BEZ KAZNE
NA plaćanje troškova suđenja obavezana su i trojica saradnika Marka Miloševića, koji je jedini prošao bez pravnih posledica.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:549749-Troskovi-postupka-protiv-Marka-Milosevica-Otporasi-placaju-cak-674000-dinara
 

Нема коментара: