недеља, 26. април 2015.

VUČIĆEV DAN ZA GLUPOSTI Vučić: Ja se ne borim za moja radnička prava, vredno radim

Premijer Vučić je današnji dan odlučio da označi kao dan za gluposti. Tako je izjavio da se on ne bori za svoja radnička prava i da vredno radi!
Glupost 1
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je rekonstrukciju vlade, ne precizirajući kada će se to dogoditi, ali je naglasio da će ona biti završena za jedan dan.
On je, na konferenciji za štampu naglasio da će se, kada bude rekonstrukcije Vlade, videti zašto nije zadovoljan nekim ministrima, i dodao da se rekonstrukcija neće razvlačiti kao “španska serija”.
Dakle, Vučić će rekonstrukciju završiti za jedan dan, ali će zato pričati o rekonstrukciji godinu dana, da bi na kraju odustao od rekonstrukcije. Kaže da rekonstrukcija neće biti “španska serija”, iako je njegova cela vladavina upravo jedna veoma skupa španska serija.
Španska serija zvana “Vlada Srbije” obojena je patetikom, paranojom, tračevima, svađama, nameštaljkama, glavni lik sam sebi namešta ubistva i rušenje, zatim taj isti glavni lik drugim likovima namešta ubistva i seksualne afere, izvode se spektakularna hapšenja bez presuda, otkrivaju se makete, glavni lik dramatično viče na novinare…
Svaka konferencija za štampu ili televizijsko gostovanje premijera Vučića je kao španska serija.
Glupost 2
On je istakao da, kada govori o svojoj odgovornosti, želi da ubrza procese, jer zna da je priča o padu helikoptera bila “smišljena” zbog njega, jer je postojala namera da se iskoristi pogibija ljudi da se napakosti njemu.
Prema njegovim rečima, mnogi koji su govorili o ovoj tragediji u skupštini kritikujući vlasti, nisu ni zapamtili ni ime žrtava, zbog čega je odlučio da preuzme odgovornost, da se “ne bi mučili da dodju do njega”.
Dakle, opet se javlja ona patetika od ranije. “Pad helikoptera su pokušali da iskoriste kako bi napakostili meni”. Iako Aleksandra Vučić niko nije povezivao sa padom helikoptera dok nije samoinicijativno počeo da uznemiruje javnost svojim izjavama, sada tvrdi da se sve to radi kako bi se njemu napakostilo.
Da je ćutao, niko ga ne bi ni dirao. Drugo, Vučić je i trebalo da ćuti jer nije nadležan da komentariše vojsku!
Glupost 3
On je istakao da svaki dan radi vredno i da se ne bori za svoja “radnička prava” i da to građani vide, kao i da rad donosi uvek velike rezultate.

Da li je moguće da se jedan premijer hvali činjenicom kako se on ne bori za svoja radnička prava?! Otkad se državnici dobrovoljno odriču borbe za sopstvena radnička prava? Šta sad mora da se desi? Da se osnuje sindikat premijera Srbije koji bi zastupao radnička prava premijera?
Glupost 4
Kako je rekao, čim su se završile poplave, krenulo se u donošenje reformskih zakona, o radu, stečaju, penzijama…
On je naveo da će ti, i drugi reformski zakoni koji su doneti, doprineti tome da Srbija na svetskoj biznis listi skoči za 30 do 40 mesta.
Kakvi reformski zakoni? Smanjenje plata i penzija, trošenje novca na subvencije stranim investitorima, bahaćenje naprednjačkih funkcionera… To su reforme pomoću kojih će Srbija skočiti za 30 do 40 mesta na svetskoj biznis listi? Ko tačno uređuje tu “biznis listu”? Srbija jedino može da skače ili pada na listi država sa najvećim ili najmanjim bruto domaćim proizvodom. Na toj listi Srbija sigurno neće skakati.
Posebno je interesantno to što je čak i MMF objavio podatke da će Srbija uskoro biti kao Grčka po pitanju nezaposlenosti i javnog duga koji svakog meseca nenormalno raste i to protivno zakonu!
Glupost 5
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je budžetski deficit u prvom kvartalu ispod tri odsto, što je uspeh koji ni pojedine evropske zemlje ne mogu da dostignu.
Vučić je uspeo da nadmaši i neke države Evropske unije! Kako je moguće govoriti o napretku jedne države kada je javni dug 70,9 odsto BDP-a? Interesantno je primetiti kako Vučić nikada ne govori o nenormalnom rastu javnog duga.
Glupost 6
Baš u toku današnjeg dana, dok Vučić izmišlja svoje uspehe i odbacije da se bori za svoja radnička prava, raznorazne agencije saopštavaju podakte o tome da SNS ima 50,8 odsto podrške birača i da premijer Vučić ima ocenu od 4,1 za rad u protekloj godini.
Međutim, mediji izbegavaju da naglase šta građani zameraju premijeru Vučiću:
- Među ispitanicima najviše njih (46 odsto) Vučiću i Vladi Srbije zamera smanjenje plata u javnom sektoru i smanjenje penzija, kao i izostanak reforme javnog sektora i državne administracije (36 odsto), dok 44 odsto njih Vučićevom kabinetu ne zamera ništa posebno, prenosi Tanjug.

 http://www.teleprompter.rs/vucicev-dan-za-gluposti-vucic-ja-se-ne-borim-za-moja-radnicka-prava-vredno-radim.html

Нема коментара: