среда, 4. фебруар 2015.

Tadić je pretvorio Poresku u teroriste!

Teške optužbe... Boris Tadić
Teror nad Kurirom: Bivši predsednik Srbije zbog ličnih interesa zloupotrebio poreznike, koji su mi oteli
dokumentaciju i fingirali poresku utaju, kaže Rodić



Brutalno... Poreznici odnose dokumentaciju
BEOGRAD - Poreska policija me je 2005. kontrolisala i podnela protiv mene krivične prijave za utaju, ali sve su odbačene zbog nepostojanja dela.






Teror sa otimanjem dokumentacije iz 2009. odnosio se na isti slučaj, što ukazuje na organizovanu zlonameru Poreske uprave da iskonstruiše nepostojeće krivično delo tako što je objavljeno otkriće utaje i zloupotrebe službenog položaja - navodi Radisav Rodić, pokretač Kurira, povodom krivične prijave podnete protiv 23 bivša i sadašnja visoka državna funkcionera.

Grupe za zloupotrebe

On objašnjava da su tako obmanuti MUP, sudovi, tužilaštvo, sredstva javnog informisanja, građani i strana
javnost. Rodić kaže da je poreska policija morala da otme dokumentaciju njegovih firmi kako bi fingirala poresku utaju, i to veću od milijardu dinara, da bi tadašnja vlast mogla da ga proglasi za državnog neprijatelja i stavi u nadležnost Saveta za nacionalnu bezbednost i Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, koji je bio pod kontrolom Miodraga Mikija Rakića, šefa Tadićevog kabineta.


Blokada... Policija u redakciji
Prvu Tadićevu grupu za zloupotrebe je, kako navodi Rodić, vodio Mlađan Dinkić, ministar ekonomije, a
imala je zadatak da poresku policiju pretvori u terorističku organizaciju i natera je da lažno prikaže da je utajio porez. Zatim da bez reversa i pisanog dokumenta otme dokumentaciju o poslovanju Rodićevih firmi, više od 3.500 registratora, iz sedišta Kurira i još oko 800 iz privatne arhive u Ripnju, kako bi mu se posle hapšenja onemogućila odbrana.


Poreska policija je, dodaje se, kontrolisala poslovanje od 24. juna do 26. septembra 2009, što je u suprotnosti sa osnovnim načelom postupka da se učestalost i trajanje kontrole ograničavaju na nužnu meru. Svi postupci pretresa, ističe se u prijavi, nisu obavljeni u prisustvu dva svedoka.

Unapred me osudili

Vođa šeste Tadićeve grupe bio je Dušan Petrović, potpredsednik DS, a sedme opet Dinkić. Zadatak sedme grupe, kako ističe Rodić, bio je da Zagorki Dolovac, okružnom tužiocu, i Siniši Važiću, predsedniku Okružnog suda, naloži da izdaju nalog portparolu Tomi Zoriću i portparolu Okružnog suda Ivani Ramić da sve iskonstruisane izveštaje o utaji plasiraju u javnost, i da ga na taj način medijski diskvalifikuju i unapred osude.

Prozvani uglavnom bez komentara
VAŽIĆ: RADIO SAM PO ZAKONU

Većina prozvanih funkcionera nije imala komentar. Siniša Važić i Miodrag Ðidić izjavili su da su sve radili u skladu sa zakonom, Dragutin Radosavljević da će nadležni proveriti da li ima osnova za Rodićeve tvrdnje, Dušan Petrović je naveo da ovakve besmislice nije moguće komentarisati i dodao: „Budi bog s nama“.


http://www.kurir.rs/crna-hronika/krivicna-prijava-radisava-rodica-tadic-je-pretvorio-poresku-u-teroriste-clanak-1674200





Нема коментара: