среда, 4. фебруар 2015.

DIREKTORKA PRED RAZREŠENJEM Svom suprugu nezakonito produžila radni odnos

Napunio 65 godina života i 40 godina radnog staža: Stevan Ilić
Direkorka Instituta za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja” u Nišu Marina Deljanin Ilić nije obavestila Agenciju za borbu protiv korupcije da je svom suprugu Stevanu Iliću produžila radni odnos, iako je u novembru prošle godine napunio 65 godina.


U Agenciji navode da će ukoliko se to dokaže izreći meru upozorenja i preporuku za razrešenje direktorke. 



- Ukoliko je imenovana u svojstvu direktora navedene ustanove zaključila ugovor o radu sa svojim suprugom, postupila je suprotno odredbama članova 27 i 32, stav jedan, Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Mere koje se izriču funkcioneru zbog povrede ovog zakona su mera upozorenja i mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje. Pred Agencijom je u toku postupak prethodne provere, odnosno prikupljanja dokaza o tome da li su u konkretnom slučaju ispunjeni uslovi za pokretanje postupka - kažu u Agenciji za borbu protiv korupcije.
 
Direktorka Marina Deljanin Ilić nije odgovarala na naše pozive i poruke novinara, dok njene kolege sa Instituta navode da je ovo samo jedna u nizu grešaka koje je navodno napravila.
 
- S obzirom da se radi o suprugu direktorke i privatni interes je bilo kakva korist ili pogodnost za funkcionera. Zaključivanjem ugovora o radu sa Stevanom Ilićem koji je 5. decembra 2014. godine navršio 65 godina života, 40 godina i 11 dana radnog staža, ona je privatni interes podredila javnom - kažu na Institutu.


http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/531814/DIREKTORKA-PRED-RAZRESENJEM-Svom-suprugu-nezakonito-produzila-radni-odnos

Нема коментара: