недеља, 28. децембар 2014.

Ukinuti kabinet predsednika Skupštine

U cilju štednje, odbornička grupa Demokratske stranke Srbije pokrenula je inicijativu da se ukine kabinet predsednika Skupštine opštine Gornji Milanovac, čime bi se smanjili budžetski rashodi za četiri miliona dinara.

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici lokalnog parlamenta odbornik DSS-a i bivši narodni poslanik Dušan Đurović predložio je da predsednik Skupštine bude volonter i da se ukine radno mesto njegovog sekretara, vozača, kao i korišćenje posebnog službenog automobila.

On je predložio da se ušteđena sredstva upotrebe za narodnu kuhinju, protivgradnu zaštitu ili da se plati autobuski prevoz svim zamljoradnicima starijim od 65 godina, invalidima i trudnicama.

U obraćanju novinarima posle sednice, istakao je da Vlada Srbije proklamuje štednju na svakom mestu, i ako su smanjene penzije i plate u javnom sektoru, moraju i lokalne samouprave da počnu tako da se ponašaju i štede novac koji uzimaju od poreskih obveznika.

"U svim opštinama u okruženju, predsednici skupština su volonteri i za svoj rad primaju paušal, a jedino u Gornjem Milanovcu nije tako, iako on samo presedava sednicama, desetak puta godišnje, a sve pripremaju posebne stručne službe", rekao je Đurović.

Kako je objasnio, predsednik Skupštine ima čitav kabinet, sekretaricu, vozača i luksuzno službeno vozilo, za šta se "izdvaja oko 4 miliona dinara, a u selima starci, koji nemaju penziju, ne mogu da koriste besplatan autobuski prevoz da dođu do lekara".

Predsednica Skupštine opštine Jadranka Dostanić (SNS) za agenciju Beta je izjavila da je ova funkcija regulisana Statutom opštine i drugim aktima i da "nema svrhe da o tome daje komentar".

http://www.novimagazin.rs/vesti/dss-ukinuti-kabinet-predsednika-skupstine

Нема коментара: