субота, 27. децембар 2014.

ŠTA RADI GRADSKA VLAST?

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke dr Mira Petrović kritikovala je na današnjoj konferenciji za novinare način rada Skupštine grada Beograda:

- Nova stranka ozbiljno shvata rad gradske skupštine i ozbiljno se priprema za svaku sednicu. Iznenađuje nas koliko je važnih odluka predviđeno za donošenje u samo jednom danu, i to poslednjem u ovoj godini.

Dr Mira Petrović ukazala je da ovo pokazuje da su odluke već unapred donesene, ali i da odbornici vladajuće većine ni ne čitaju dostavljeni materijal, nego glasaju na mig svojih šefova.

- Ako pogledamo dnevni red predviđen za XII sednicu Skupštine grada Beograda, videćemo da sadrži 24 tačke, a samo poslednja tačka se odnosi na 21 javno preduzeće. Ovde se radi o vitalnim pitanjima za život grada i njegovo funkcionisanje, a saglasnost o svim ovim tačkama dnevnog rada u samo jednom danu ne može ni MMF da pribavi, a kamoli odbornici u skupštini grada – mišljenja je dr Petrović.

Ona je ukazala i na netransparentnost prilikom izbora novog zaštitnika građana, jer odbornici odluku treba da donesu 30. decembra, a još se ne zna ni ko je kandidat.

Netransparentnost prilikom izbora zaštitnika građana kritikovala je i odbornica Nove stranke Aleksandra Hristić:

- Ostaje pitanje zašto se ime budućeg zaštitinika ili zaštitnice građana drži kao tajna i očigledno je da do poslednjeg momenta nećemo znati ko je ta misteriozna osoba.

Da je ovo neka odgovorna vlast, naglasila je Hristić, i da joj je zaista stalo da se odluke donose promišljeno, onda ne bi moglo da se desi da se za jedan dan za sednicu pošalje skoro dve i po hiljade strane materijala koji teži tri i po kilograma.

Ona se osvrnula na Predlog rešenja davanja saglasnosti za program poslovanja za 2015. godinu za Studio B.

- U ovom Programu navedeni su misija, vizija i ciljevi, a u jednom delu „misije“ se kaže da je „neophodna hitna modernizacija i obnavljanje tehničke opreme na čemu novo rukovodstvo intenzivno radi u poslednjih nekoliko meseci, a sa druge strane uporno sprovodeći plan štednje“. Ovo nije misija, ovo je hvalospev i oda novom rukovodstvu Studija B.

Aleksandra Hristić prokomentarisala je serijal „Beograd na vodi“ na gradskoj televiziji za koji piše da je nastao prepoznavanjem vrednosti istoimenog projekta:

- U programu Studija B navodi se da je „Beograd na vodi“ kapitalni projekat od značaja za državu Srbiju i grad Beograd. Ja podsećam građane da taj projekat ne postoji, nego samo jedna maketa i gomila nezakonito usvojenih planova.

http://www.novastranka.rs/vesti/sta-radi-gradska-vlast

Нема коментара: