недеља, 28. децембар 2014.

Prekinut prenos sednice

BEOGRAD, 28. decembra 2014. (Beta) - Prenos sednice Skupštine Srbije na Radio-televiziji Srbije (RTS) prekinut je u nedelju oko 12.15 časova na inicijativu predsednice Skupštine Maje Gojković zbog kršenja izborne tišine, zbog čega su oštro negodovali prestavnici opozicije.

Gojkovićeva je rekla da će snimak sednice biti emitovan posle 20.00, kada se okonča tišina zbog lokalnih izbora u pojedinim opštinama u Srbiji.

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Djurišić je rekao da ne postoji mogućnost u poslovniku da predsednica Skupštine prekida prenos.

Poslanik SDS Janko Veselinović rekao je da je Gojkovićeva postala i urednik javnog servisa i optužio je da je na "najgrublji mogući način narušila dostojanstvo" Skupštine time što je isključila javnost iz parlamentarne rasprave.

Poslanica opozicione Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić zamolila je Gojkoivćevu da razmotri odluku i istakla da niko nema pravo da meru prekida prenosa naziva merom uspostavljanja reda.

Gojkovićeva je rekla da nije bilo izricanja nikakve mere i da nije želela da kazni bilo koga, nego da spreči zloupotrebe zakona koji se odnose na lokalne izbore.

"Šef poslanicke grupe DS Borislav Stefanović je to grubo prekršio. Ne želim da se parlament koristi zbog nekih kasnijih prigovora koji bi mogli da uslede. Posle 20.00 svi će imati prilike da vide tok sednice", rekla je ona.

Nakon oko pola sata rasprave oko prekida prenosa, poslanici su nastavili da razmatraju amandmane na Predlog zakona o energetici.

http://www.beta.rs/default.asp?tip=article&kategorija=vestidana&ida=3172632&id=&ime=

Нема коментара: