понедељак, 29. децембар 2014.

Nećemo u vlast

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da pod sadašnjim okolnostima ne razmišlja o ulasku u vladu, ali da ostavlja mogućnost da se okolnosti promene, mada ne vidi takve naznake

Povodom ocene da ga politička čaršije vidi kao zamenu za Dačića u vlasti, Tadić je rekao da su to komentari onih koji neguju čaršijsku političku svest.

Sa Vučićem nisam razgovarao o tome, a sa njim sam u kontaktu jednako retko kao i sa liderima drugih stranaka, rekao je Tadić u intervjuu današnjim Večernjim novostima na pitanje da li je sa premijerom Aleksandrom Vučićem razgovarao o ulasku u vladu.

Upitan na koje okolnosti misli kada kaže da u ovom trenutku ne ostavlja mogućnost za ulazak u vladu, Tadić je rekao da njegova stranka sve vreme kritikuje način na koji Vlada Srbije vodi spoljnu i ekonomsku politiku.

Tadić je ukazao da Socijaldemokratska stranka zamera vladi i način na koji se odnosi prema demokratskim vrednostima, reformama, evrointegracijama i političkoj kulturi.

Na konstataciju da ga deo političke čaršije vidi kao zamenu za Dačića u vlasti, Tadić je ocenio da taj deo političke čaršije komentariše politička zbivanja očigledno negujući čaršijsku političku svest.

Problem je kada mediji motivisani čaršijskim pričama nastavljaju da postavljaju to pitanje uprkos činjenici da sam na njega više desetina puta dao isti odgovor, rekao je Tadić.

Na pitanje o najavi nove platforme za Kosovo i Metohiju, Tadić je ukazao da predsednik Srbije Tomislav Nikolić potenciranjem nove platforme obmanjuje javnost i otežava posao Vladi Srbije nastojeći da zakoči proces evrointegracija.

Tadić smatra da Vlada Srbije ne primenjuje Briselski sporazum, kao i da se nije jasno distancirala od izjava predsednika Srbije za koje je ocenio da su sporne sa stanovišta evrointegracija.

Vlada nije pronašla način da ubedi one političke stranke desnice u Evropi koje svojim nacionalnim parlamentima usporavaju proces otvaranja poglavlja, ukazao je Tadić.

http://akter.co.rs/25-politika/114040-tadi-ne-emo-u-vlast.html

Нема коментара: