уторак, 30. децембар 2014.

Mišić(i)

Zbog odborničkih stolica u osiromašenoj i oronuloj Mionici, zbog malograđanske hijerarhije i palanačkog rejtinga, zbog fotelja u gradskoj kanalizaciji, izlile su se podzemne političke otpadne vode


TAČNO 100 godina posle Kolubarske bitke, u kojoj su složni srpski heroji poćerali Poćoreka i austrougarsku silu, odigrala se bitka za Mionicu!


Kolubarska opština, u kojoj je, u selu Struganik, rođen vojvoda Živojin Mišić, bila je u nedelju poprište nacionalne sramote.

Lokalni izbori u varoši od hiljadu i po ljudi, pretvorili su se u bizarnu bitku na život i smrt. Umesto Mišića i njegovih junačina, “vojevali” su politički i moralni miševi - mišići.
Udarili Srbi na Srbe!

Zbog odborničkih stolica u osiromašenoj i oronuloj Mionici, zbog malograđanske hijerarhije i palanačkog rejtinga, zbog fotelja u gradskoj kanalizaciji, izlile su se podzemne političke otpadne vode. I zagadile Ribnicu, pa i Kolubaru.

Zvaničan bilans - razbijena glava kandidatu DS za predsednika opštine, fizički nasrtaj na socijalističke lokalne glavešine, nasilan upad u naprednjačke prostorije...Samo tri liste na izborima i sve tri akteri te poražavajuće predstave.

A sve se odigralo kao na fudbalskim utakmicama “kukuruz lige”, posle kojih se i igrači, i sudija i navijači vraćaju kući sa masnicama i podlivima. Uz gnev i dreku.

Mionica je tačka gde i vlast i opozicija moraju da komanduju juriš. Ali ne jedni protiv drugih, nego zajedno protiv primitivizma, ogoljenog nasilja i prizemnih strasti.
Država mora da preseče! Da uhapsi sve poznate i anonimne batinaše! Da kazni sve koji su potegli pesnicu i motku, bez obzira na to čiju člansku kartu nose!

Dok ne bude kasno... Jer, pokazalo se da verbalna agresija koju čujemo i u parlamentu, začas može da se pretvori u pesničenje “u bazi”.
Dok se svi mišići ne otkriju, u Mionici neće biti pobednika.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:526821-Misici

Нема коментара: