уторак, 30. децембар 2014.

2015. godina gradnje i investiranja

Ministarka građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Srbije istakla je da u 2015. godini mora da se nastavi intenzivan rad na koridoru 10


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturea Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da njeno ministarstvo želi da podrži dobre domaće kompanije i da im da potrebne garancije kako bi u 2015. bile glavni izvođaći radova u zemlji.

Govoreći o razlozima za pravljenje liste "belih i crnih komapnija", ona je za Radio-televiziju Srbije rekla da je to "prvi put da država kaže šta je dobro i zdravo, a šta nije, odnosno ko može da nastavi da radi, da izvodi radove i projektuje u Srbiji".

"Iduća godina je godina gradnje, godina investiranja, i to je bio osnovni razlog. što se tiče ovih drugih kompanija koje su trenutno na crnoj listi ili su im ogromni dugovi prema poreskoj upravi ili nisu prijavljivali radnike, raznih tu stvari ima, pored naravno, fantomskih firmi, koje nemaju ni jednog zaposlenog, a aktivne su u APR-u", rekla je ministarka.

Na listi od ukupno 540 firmi, 320 je na beloj listi.

Mihajlovićeva je rekla da tom smislu nadležni organi rade i radiće svoj posao, ali i da loše firme mogu da poprave svoje poslovanje, plate svoje dugove, zaposle ljude i počnu da se odgovorno ponašaju i da iz tog "crnog" sektora pređu u "beli".

Na pitanje da li će firme sa crnih lista biti zatvorene, Mihajlovićeva je rekla da se sektor građevinarstva ne bavi time.

Ona je dodala da je Ministarstvo definisalo šta je dobro i loše i da je ideja da se naprave bele i crne liste potekla od sindikata putara.

Ministarka je istakla da u 2015. godini mora da se nastavi intenzivan rad na koridoru 10.

"Mi u 2016. moramo da imamo Koridor 10 o kome se toliko pričalo", navela je Zorana Mihajlović i dodala da je završena i jedna deonica Koridora 11.

Ona je apelovala na građane da u novogodišnjoj noći vode racuna kako voze i da ne sedaju za volan u alkoholisanom stanju, kao i da koriste zimsku opremu.

http://akter.co.rs/26-ekonomija/114158-2015-godina-gradnje-i-investiranja.html

Нема коментара: