субота, 27. децембар 2014.

ОБУСТАВИТЕ ГРАДЊУ ДАЛЕКОВОДА У БЛИЗИНИ ШКОЛЕ И ВРТИЋА У ВИНЧИ

Демократска странка Србије позива надлежне институције да обуставе изградњу далековода јачине 2х400 киловолти у непосредној близини врића и једне од највећих основних школа у Србији, ОШ „Никола Тесла“ у Винчи коју похађа 2500 ђака, јер даљом реализацијом пројекта на истој траси може да наступи ненадокнадива штета по здравље и безбедност деце и осталих грађана.

Досадашња испитивања штетности на здравље деце и људи нису свеобухватна, нису укључила релевантне научне институције и стручњаке, нити сагледала чињеницу да се далеководи налазе у пешачкој зони, а да се испод вода налазе аутобуска станица, стамбени и пословни простор.
С обзиром на то да за мишљење о градњи далековода нико није питао ни грађане којих се овај пројекат највише тиче, Демократска странка Србије подржава протест удружења грађана „Све уз осмех“, који ће у Винчи бити организован у недељу 28. 12. 2014. године.

Позивамо стручњаке, заштитнике дечијих и људских права, родитеље, професоре да дођу у Винчу и подрже захтев да се обустави градња далековода, како би заједно сачували здравље и безбедност деце и осталих грађана.

http://dss.rs/obustavite-gradnju-dalekovoda-u-blizini-skole-i-vrtica-u-vinci/

Нема коментара: