уторак, 30. децембар 2014.

BAŠ ČUDNO: Vučićev brat se uključio u kampanju u Mionici i došlo do prebijanja

Početkom decembra meseca objavljena je vest da se brat premijera Vučića, Andrej Vučić, uključuje u predizbornu kampanju SNS-a u Mionici i Lučanima. Tokom jučerašnjeg glasanja u Mionici, došlo je do tuče između aktivista SNS-a, “ćelavih momaka” i aktivista DS-a i SPS-a. -

Početkom decembra meseca, iz SNS-a je nezvanično saopšteno da se Andrej Vučić uključuje u predizbornu kampanju te stranke u Mionici i Lučanima.

- Premijerov brat Andrej nije funkcioner stranke, ali jeste njen član i samim tim je normalno što se uključio u izbornu kampanju, rekli su nezvanično iz SNS-a za “Blic”.

Prema rečima predsednika lokalnog odbora SNS u Mionici, Bobana Jankovića, Andrej se sastao sa mioničkim naprednjacima i učestvovao u radnim sastancima.

Tokom jučerašnjeg glasanja u Mionici došlo je do tuče. Naime, kako tvrde iz DS-a, aktivisti SNS-a pretukli
su njihovog kandidata za predsednika opštine, Milana Gavrilovića.

- Bukvalno sam upao u zasedu! Vraćao sam se iz Nanomira, nakon obilaska biračkog mesta, kada mi je “lada niva” valjevskih registarskih tablica preprečila put ispred, a drugi automobil iza mog. Izašao sam, predstavio se najnormalnije i najpristojnije, kada je bar deset ljudi nasrnulo na mene i počelo da me bije. Nije bilo šanse da se odbranim od toliko napadača, pukla mi je arkada, rekao je Gavrilović.

On kaže da nije prepoznao napadače, objašnjavajući da se radi o ćelavim muškarcima opasnog izgleda “koji sigurno nisu Mioničani“. Baš čudno. Onog trenutka kada se Andrej Vučić, koji je inače poznat po tuči sa Žandarmerijom ranije ove godine, uključuje u predizbornu kampanju SNS-a, misteriozni “ćelavi muškarci koji nisu Mioničani”, zavode red. Podsetimo da Vučićevog brat, Andreja, prati vojno obezbeđenje “Kobre”.

Oglasila se i SNS povodom optužni DS-a. Kako oni tvrde, kandidati DS su kupovali glasove u Mionici, pa je zbog toga došlo do tuče.

SNS je optužila kandidata Demokratske stranke (DS) za predsednika opštine Mionica Milana Gavrilovića za kupovinu glasova, i navela da je do tuče u kojoj je on učestvovao došlo jer je u tome uhvaćen.

- Gavrilović je kupovao glasove u Nanomiru. Kada su to uočili kontrolori SNS, opomenuli su ga to ne čini. Došlo je rasprave i tuče”, rekao je agenciji Beta poverenik naprednjaka i prvi na izbornoj listi SNS Boban Janković, trenutno predsednik Privremenog organa.

Od kada je sprečavanje kupovine glasova u nadležnosti aktivista SNS-a, a ne policije?

Srpska napredna stranka je u saopštenju najoštrije osudila i “primitivno i nasilničko ponašanje” funkcionera Demokratske stranke, koji su, pored brojnih incidenata, i fizički nasrtali, pretili i vređali aktivistkinje Srpske napredne stranke, Verku Lukić i Anu Purić, u mestu Đurđevci.

Prema pisanju medija, u Mionici je pretučen i kandidat SPS-a. U izbornom štabu SPS potvrdili su da su
dvojica njihovih aktivista, Aleksandar Đukić i Vladimir Dimitrijević, ničim izazvani prebijeni od strane nepoznatih “ćelavaca” koji su izleteli iz džipa i napali ih u samom centru varošice.


Podsetimo da su poslanici DS-a u Narodnoj Skupštini pokrenuli temu oko prebijanja njihovog kandidata, nakon ćega je predsednca Maja Gojković prekinula sednicu i prenos na RTS-u, jer je u Lučanima i Mionici na bila snazi izborna tišina i da bi poslanici DS pričom o tome prekršili zakon.

Kakav je vaš komentar? Da li mislite da političko delovanje Andreja Vučića, “ćelavi momci” i prebijanje kandidata DS-a i SPS-a mogu biti povezani?


http://www.teleprompter.rs/bas-cudno-vucicev-brat-se-ukljucio-u-kampanju-u-mionici-doslo-prebijanja.html

Нема коментара: