недеља, 19. јун 2022.

Okršaj

 

Nakon višednevnog tviter prepucavanja TV duel je ugovoren. Na neutralnom terenu Radio-televizije Vojvodine Savo Manojlović i Željko Mitrović ukrstiće mačeve. Sudija u ringu biće Ljubica Gojgić. Tema će verovatno biti svakakvih, ali bi bar načelno trebalo da se govori o rijaliti programima i (ne)ukidanju nacionalne frekvencija televiziji Pink

Pokret Kreni-promeni koji predvodi Savo Manojlović pokrenuo je peticiju za ukidanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Happy zbog promovisanja nasilja, vulgarnosti i pornografskog sadržaja u rijaliti programima i raznim tok-šouima. Do sada je peticiju potpisalo oko 188.000 ljudi.



Ni vlasnik televizije Pink Željko Mitrović nije sedao skrštenih ruku, već je pokrenuo kontrapeticiju u korist Zadruge 6, za koju tvrdi da je skupio više od 1.8 miliona potpisa. On i Manojlović trebalo bi da ukrste argumente u emisiji “Pravi ugao” kod Ljubice Gojgić na RTV, koja je prihvatli da ih ugosti. Oko termina se trenutno pregovara, saznaje portal “Vremena”.

“Sekapersa” da bira vreme i mesto

Mitrović je na Tviteru prvi pozvao Manojlovića da sa njim “javno” učestvuje u Hit Tvitu, uz poruku da obećava da će biti fin, jer je ipak domaćin. Neko mu je u komentaru napisao da bi fer ponuda bila da kaže Manojloviu da sam bira “mesto i vreme”, što je Mitrović prihvatio rečima “neka bude tako”.

Zatim se oglasio Manojlović da prihvata ponudu, predložio da duel vodi Ljubica Gojgić i dodao da je njegov jedini uslov da i “Pink emituje direktno emisiju”.

Pre nego što je, kako kaže, povukao potez i ponudio TV duel, Mitrović je sa sajma naoružanja iz Pariza optužio Manojlovića da je kao “neka seka persa” i da bira dane kada on nije u Beogradu da mu “objasni da tv program mora biti onakav kakav je bio u elaboratu od pre 16 godina”.

Zaključci Manojlovića “zamućeni politizacijom”

Kreni-promeni je organizovao protest ispred Regulatornog tela za elektronske medije (REM) gde su poređali tri majmuna – one koji ne vide, ne govore i ne čuju  – i zahtevali da se ovim televizija ne produži pravo na nacionalnu frekvenciju.

Takođe su REM-u uputili zahtev za pristup informacijama od javnog značaja da se vidi na osnovu čega imaju to pravo, pogotov uzevši u obzir činjenicu da je TV Happy to ostvario na konto dečjeg sadržaja, koji više ne emituju. “Ako te televizije ne ispunjavaju ono što su priložile u elaboratu na prošlom konkursu, onda ne mogu da im se obnove frekvencije", zaključio je Manojlović.

Na optužbe da je REM politizovan njegova šefica Olivera Zekić je odgovorila a “Danas” preneo da  "politizacija REM-a postoji samo kod onih koji o toj politizaciji govore", te da je "pritom njihov pogled zamućen tom politizacijom, što uzrokuje i iste takve, mutne zaključke“.

I dalje: “klasičan primer te pomućenosti” je i poslednji zahtev upućen REM-a da poništi konkurs za dodelu frekvencija i da on bude obnovljen tek kada se donese novi Zakon o elektronskim medijima i izabere novi Savet REM-a. Time bi se “suspendovao suspenduje zakon po kojem je konkurs raspisan i omogućilo nezakonito emitovanje programa", presudila je Zeić

Vreme

Нема коментара: