среда, 6. април 2016.

Vučićev brat ugurao kriminalce iz SPO na listu SNS u Novom Sadu

Kompromitovani predstavnici Srpskog pokreta obnove iz Novog Sada nalaze se visoko na listi SNS-a po naređenju Vučićevog brata Andreja
Javna je tajna da je Vučićev brat Andrej zadužen za organizaciju predizbornih aktivnosti SNS-a u Novom Sadu. Andrej već duže vreme boravi u Novom Sadu i gradonačelniku Milošu Vučićevu izdaje direktna naređenja.
Jedno od bratovih naređenja bilo je da se na listu SNS-a u Novom Sadu stave kriminalizovani funkcioneri Srpskog pokreta obnove iza kojih stoje brojne pljačkaške afere.
Iako su “statistička mrlja” na nivou grada bez bilo kakvog uporišta u biračkom telu, predstavnici Srpskog pokreta obnove nagrađeni su sa dva prolazna mesta na listi naprednjaka, a Vladimir Jelić, predsednik novosadskog SPO-a, nalazi se čak na petom mestu na listi SNS kandidata za odbornike.
– Ta odluka je izazvala veliko nezadovoljstvo u samom gradskom odboru SNS-u, pa su pojedinci koji su doneli stotine sigurnih glasova, a ostali “ispod crte”, pretili i javnim cepanjem članskih karti zbog “šlepanja” SPO kadrova, kaže izvor Telepromptera.
Izvora Telepromptera dodaje da se Miloš Vučević pravdao članstvu da dogovor nije postignut na lokalu, već je stvar direktnih razgovora (čitaj: trgovine) Vladimira Jelića, predsednika ovog otuđenog SPO odbora koji kao “koza nostra” funkcioniše sam za sebe, i Vučićevog brata Andreja lično.
Pročitaj: PIJANDURE VODE NOVI SAD: Ko je pijan ostavio ljubavnicu u Gradskoj kući, a ko zamalo ubio devojku?
Inače, Jelićevi puleni bili su i u prošloj vlasti sa DS-om i LSV-om, ali su veoma brzo okrenuli ploču kada su se fotelje uzdrmale.
U prethodnih osam godina, Novosađani SPO pamte po brojnim pljačkaškim aferama, a posebno ima je urezano u sećanje njihov “mandat” u Toplani od kojeg se ovo preduzeće još uvek ne može oporaviti.
Osim što su zaposlili desetine svojih radnika i trošili milione i milione na nerezonska, nepotrebna i fantomska održavanja, “Jelićevci” su uspeli ono što je malo ko uspeo.
Naime, tokom Jelićeog direktorovanja u Toplani, nestala je čitava toplana sa Mišeluka koja je grejala 5.000 domaćinstava i vredela 2,5 miliona evra, a nikada nije utvrđeno gde je i kako završila.
Premda po gradu kruže nepotvrđene priče da je ista sada vlasništvo Vojislava Gajića, vlasnika “Aleksandar gradnje”.
Zanimljivo je, međutim, da je neposredno nakon krađe Toplane, Jelićev kum i zamenik Vladimir Popić uhapšen na švajcarskoj granici sa koferom u kojem je bilo 260.000 evra, posle čega mu je i zvanično zabranjeno da dve godine vrši funkcije izvršne vlasti.
Jelićev drugi kum, Žika Gojković, nalazi se na 82. mestu na listi SNS kandidata za narodne poslanike. Gojković, koji je član skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost, doveden je u vezu sa misicom BiH, Slobodankom Tošić, koja je ranije uhapšena zbog više ubistava i pljački.
Gojković je “misicu ubicu” dovodio u Skupštinu!
Opširnije: PLATI DA ĆUTIMO: “Kurir” od poslanika Žike Gojkovića iznuđuje novac zbog švalerke ubice!
Zbog slučaja Toplana, Više javno tužilaštvo pokrenulo je krivičnu istragu protiv Vladimira Jelića, ali je čitav slučaj politički zataškan, a stopirana je i istraga zbog sumnje da je oštetio Toplanu zbog više štetnih ugovora bez postupka javne nabavke, čija je vrednost veća od 300 miliona dinara.
Inače, sam Jelić je “uspeo” da za šest meseci promeni čak tri direktorske fotelje – prvo je bio direktor Toplane, pa Zavoda za izgradnju grada, pa Vodovoda, a zanimljivo je da je iz firme u firmu “šetao” sa izmišljenim radnim mestom i suprugu i ljubavnicu!
Jelić je trenutno Član gradskog veća za obrazovanje, gde se “proslavio” nameštanjem konkursa za ID kartice za škole, u “ime bezbednosti”.

http://www.teleprompter.rs/naprednjaci-besni-vucicev-brat-ugurao-kriminalce-iz-spo-na-listu-sns-u-novom-sadu.html

Нема коментара: