уторак, 12. април 2016.

Velika afera potresa 'Lisice'!

Lester se sumnjiči za finansijske malverzacije tokom sezone 2013/14 kada se takmičo u Čempionšipu i izborio promociju, piše britanska štampa.
Uprava Lestera je tada navodno lažirala papire vezane za finansijsko poslovanje kako bi izbegao kaznu oduzimanja bodova kao u slučaju Koventrija i Portsmuta, i da bi mogao da proširi bužet za pojačanja i plate igrača.

Klub je uoči sezone 2013/14 bio u nedozvoljenom minusu, ali je vlasnik kluba Vičaj Šrivadanapraba pronašao način da klub prikaže solventnim. Međutim, način na koji je to učinio pretvorio se u aferu.

On je, naime, prodao marketing prava kompaniji od koje je potom ista otkupio za mnogo veći novac i tako pokrio minus, što nije u skladu sa propisima. Klubovi koji su se te sezone takmičili u Čempionšipu tvrde da nisu bili u ravnopravnom položaju sa Lesterom, jer su njegovi igrači plaćani više nego što je dozvoljeno.

Interesantno je da bi Lester izborio promociju čak i da mu je oduzeto 10 bodova kao Portsmutu i Koventriju, budući da je tada imao 17 više od trećeplasiranog Derbi Kauntija. Plasman u Premijer ligu doneo je 'Lisicama' zaradu od minimum 100 miliona funti, što je bila više nego dovoljan suma za finansijsku stabilizaciju.

Lester je na pet kola pre kraja tekuće sezone u Premijer ligi na prvom mestu na tabeli, ima sedam bodova više od Totenhema i tri pobede mu garantuju prvu titulu šampiona Engleske u klupskoj istoriji.

http://www.sportske.net/vest/biznis/velika-afera-potresa-lisice-259016.html

Нема коментара: