среда, 13. април 2016.

Napadi me samo čine jačim

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina definitivno je zemlja čuda, pa tako političar, koji želi i ima volju da se bori protiv kriminala i korupcije doživi da postane najnapadanija osoba u zemlji - kaže za "Novosti" Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH, oko čijeg obrazovanja se poslednjih dana digla velika prašina.
- Ali, svi oni koji me prozivaju i napadaju moraju da znaju da sam ja osoba koju napadi samo čine jačim. Neću odustati od borbe protiv kriminala i korupcije u BiH, ma koliko me pljuvali po medijima i pokušavali da diskredituju raznim lažima - ističe Mektić.
On kaže da ima informacije da pojedinci iz RS žele da mu na svaki mogući način nanesu štetu, plasirajući razne netačne informacije uz njegovo ime.
- Na sceni su najprizemniji pokušaji mog diskreditovanja. Očigledno smetam mnogima koji su pre svega kršili zakon i u korupciji su do guše. Jasno i glasno im poručujem da se ne bojim i da samo učvršćuju kod mene volju da istrajem u zakonskoj borbi protiv osoba koje su opljačkale narod i stotine miliona maraka građana Srpske - kaže Mektić.
Takođe, ministar poručuje da veruje da je blizu vreme kad će pojedinci polagati račune za kriminalne radnje u kojima su učestvovali.
- Očekujem da će i pojedinci dobiti adekvatne zatvorske kazne i da će biti obavezni da nadoknade štetu koju su pričinili građanima Srpske, ali i da im se zbog toga oduzme i imovina koju su stekli kriminalom i korupcijom - poručio je Mektić.
Inače, poslanik SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković izjavila je juče da SNSD od početka smatra da Dragan Mektić, shodno svom ponašanju i političkom kredibilitetu, a sada i u pogledu zvanja i znanja koje prezentuje i koje je prilično upitno, ne treba da bude ministar bezbednosti BiH.
Ona je naglasila da je veoma loše da jedan takav čovek predstavlja Srbe u Savetu ministara BiH.
- Mi iz SNSD možemo reći da je tragično i ružno što se takav čovek predstavlja kao ministar ispred RS - kaže Markovićeva.
MINISTAR JE DOBOJLIJA
Dok se vodi polemika da li je validna diploma visoke stručne spreme Dragana Mektića, Dobojlije je u svemu ovome obradovala vest da ipak imaju svoj kadar u vrhu vlasti BiH. Naime, iz diplome koju je Mektić dostavio medijima demantujući informaciju agencije Srna da nije završio Pravni fakultet, kako je to naveo u biografiji veb prezentacije zajedničkih organa vlasti BiH, vidljivo je da on nije iz Prnjavora, već iz Doboja. Rođen je u Dragalovcima, naselju u predratnoj zajedničkoj državi u sastavu opštine Doboj, kao i stvaranjem RS 1992.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:600324-Mektic-Napadi-me-samo-cine-jacim

Нема коментара: