уторак, 12. април 2016.

Flekenštajn bez komentara o Joksimovićevoj

Brisel, Beograd - Knut Flekenštajn, potpredsednik Grupe socijalista i demokrata u
Evropskom parlamentu, nije želeo da za Danas komentariše izjavu internacionalne sekretarke SNS Jadranke Joksimović da je on izneo "jednostran, paušalan i neosnovan stav o nasilju u izbornoj kampanji u Srbiji, karakterišući kampanju u Srbiji kao nedemokratsku i netolerantnu".

S druge strane, predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže za Danas da je "iznenađen da ministarka za evropske integracije napada drugu po snazi grupaciju u Evropskoj uniji. "To sigurno ne može biti korisno za proces naših evropskih integracija", smatra Pajtić.
Podsetimo, Grupa socijalista i demokrata u EP izrazila je duboku zabrinutost zbog "klime straha" u kojoj protiče kampanja za prevremene parlamentarne izbore u Srbiji, na šta je Joksimovićeva reagovala rekavši, između ostalog, da je to nastavak prakse DS. "Iznošenjem ovakvih neosnovanih tvrdnji nastavlja se praksa Demokratske stranke da se, u nedostatku predizbornog programa i argumenata u sučeljavanju sa političkim protivnicima, potpunim neistinama iscenira nedemokratska atmosfera u Srbiji", navela je internacionalna sekretarka SNS.
Flekenštajn, potpredsednik Grupe socijalista i demokrata, ocenio je da ta grupa osuđuje "političko nasilje i zastrašivanje u Srbiji pre izbora i poziva srpske vlasti da učine šta god je potrebno da uveri sve političke stranke i međunarodnu javnost da će se predstojeći izbori odigrati u tolerantnoj i demokratskoj atmosferi".

http://www.danas.rs/danasrs/politika/flekenstajn_bez_komentara_o_joksimovicevoj_.56.html?news_id=318891

Нема коментара: