уторак, 12. април 2016.

Demokrate nezakonito zapošljavale, Ministarstvo finansija podnelo prijave!

Ministarstvo finansija podnelo je prijavu protiv bivšeg predsednika opštine Vračar Branimira Kuzmanovića i sadašnje predsednice opštine Tijane Blagojević, jer su zapošljavalli protivzakonito
Budžetska inspekcija Ministarstva finansija utvrdila je da je Kuzmanović, koji je generalni sekretar Demokratske stranka, zaposlio 24, a Blagojevićeva tri osobe, zaobilazeći propise po istoj šemi.
Kako se navodi u prijavi oni su kršili Zakon o budžetskom sistemu po kome je za nova zapošljavanja bila potrebna saglasnost Vlade, koristeći odredbu da zabrana ne važi za postavljena lica u lokalnim samoupravama.
- Postavljali su fiktivno ljude na mesto pomoćnika predsednika opštine i za par dana ih raspoređivali na druga radna mesta u okviru uprave, gde su primani u radni odnos na neodređeno vreme - rekao je dobroobavešteni izvor.
Kontrolom je utvrđeno da je Kuzmanović u jednom mesecu serijski postavljao i po šest pomoćnika, koji u realnosti imaju mandat od četiri godine, ali ih on razrešavao posle dva dana, a na isti način, na dva dana, na mestu pomoćnika Blagojevićeve proveli su čak i knjigovođa sa srednjom, ali i opštinski kurir sa nižom spremom?!
Kuzmanović je u izjavi beogradske medije rekao da na Vračaru nije bilo novih zapošljavanja i da je broj zaposlenih sa 157 iz 2009. godine smanjen na sadašnjih 115. Na pitanje o 24 osobe koje su mu bili pomoćnici on je dao sličan odgovor.
U Ministarstvu finansija su, međutim, imali svoje mišljenje.
- Podnet je zahtev za pokretanje postupka pred Prekšajnim sudom u Beogradu protiv odgovornih lica od strane budžetske inspekcije - izjavila je Milena Kovačević, pomoćnica ministra finansija.
Prilikom kontrole, utvrđeno je da je i Dragutin Makarić, bivši direktor Sportskog centra "Vračar", zaposlio jednu osobu na poslovima marketinga, ne tražeći saglasnost Vlade.

http://www.informer.rs/vesti/politika/65893/ZUTA-MULJACINA-VRACARU-Demokrate-nezakonito-zaposljavale-Ministarstvo-finansija-podnelo-prijave

Нема коментара: