среда, 23. март 2016.

Unuci

NE učestvuju na ovim izborima ni Josip Broz Tito ni Draža Mihailović niti Milan Nedić.
Ne učestvuju ni oni niti njihove politike, ideologije, zablude, snovi. Koliko god moderni četnici mastili bradu, a novoboljševici prkosili petokrakom, njihovi "ratovi" su prevaziđeni, završeni, zaboravljeni i deluju kao loš maskenbal.
Zato, i odluka socijalista da stave na listu Josipa Jošku Broza, unuka druga Tita, potez Dveri-DSS da ubace u savez i Nedićevog praunuka Aleksandra Nedića kao i delovanje Čičinog unuka Vojislava Mihailovića u SNP Nenada Popovića, ne smeju da budu nikakvo novo "otkopavanje sekira".
Ne treba u njihovom političkom aktivizmu isforsirano tražiti nikakvu suštinsku vezu sa poznatijim i značajnijim precima. Promenio se vek. Promenio se svet. Promenila se država u kojoj živimo. Promenila se geopolitička karta. Sve se promenilo.
Banalno i glupavo je uopšte i pomišljati da se danas u Srbiji nastavlja bilo kakva borba čije je seme posejano pre sedamdeset godina.
Tito, Draža, Nedić istorijski su junaci i tragičari prohujali u kovitlacu prošlih vremena. Jednima su sudili pobednici, drugima će suditi istorija.
Srbija danas ima svoje muke. Srbija danas ima svoje raskrsnice, koje ne vode ni na Ravnu goru ni u Kumrovec, niti iziskuju žrtvenu kolaboraciju sa nekakvim potencijalnim okupatorom.
Joška i Nedić Mlađi na listama, kao i Voja Mihailović kao partijski funkcioner, treba da svedoče baš suprotno. Da kao slobodni građani mogu da se bave politikom i da ih, osim što vuku pozitivnu ili negativnu marketinšku senku predaka, niko neće zloupotrebiti u funkciji čeprkanja starih rana i otvaranja novih podela.
Jedino tako njihov angažman ima smisla.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:596725-KOMENTAR-Unuci

Нема коментара: