понедељак, 21. март 2016.

Sprečiti kupovinu glasova u Novom Sadu

NOVI SAD - Srpska radikalna stranka upozorila je danas da je, "po ustaljenom modelu iz 2012. Godine", na prostoru čitavog grada Novog Sada počela kupovina glasova, za koju je optužila "družinu predvođenu Tomislavom Bokanom" i "Branislava Švonju, koji se nalazi na čelu samoprozvane 'Srpske demokratske stranke'".
"Svedoci smo da se na Đurđevdan pre četiri godine u Novom Sadu odigrala neviđena kupovina glasova od strane tzv. Romske demokratske stranke, danas poznatije kao Drina-Dinara-Dunav, inače koalicionog partnera Srpske napredne stranke. Tada je na prostoru grada kupljeno preko 10 000 glasova, a za glas je plaćano 2.000 dinara", izjavio je na konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora SRS Đurađ Jakšić, prenosi se u stranačkom saopštenju.
Dodaje se da SRS apeluje na policiju, tužilaštvo i sudove da najhitnije moguće reaguju na ova saznanja i spreče trgovinu glasovima na teritoriji grada Novog Sada.
"Ukoliko državni organi ne budu reagovali, Srpska radikalna stranka će upotrebiti sva raspoloživa sredstva kako bi odbranila izbornu volju građana Novog Sada", poručuju iz SRS.
Jakšić je istakao i da je zakazivanje sednice Skupštine Grada Novog Sada, za 25. mart, u jeku izborne kampanje, presedan u poslednjih 25 godina, te da to izaziva sumnju da skupštinska većina koristi poslednje trenutke svog mandata da određene odluke provuče na "mala vrata".
Jakšić je pozvao Novosađane na veliki miting, koji će se održati 24. marta, na Trgu Republike u Beogradu, koji obeležava početak izborne kampanje Srpske radikalne stranke i "ujedno veliki narodni bunt protiv Vučićevog režima".


http://www.rtv.rs/sr_lat/izbori-2016/lokalni/srs-spreciti-kupovinu-glasova-u-novom-sadu_700921.html

Нема коментара: