понедељак, 21. март 2016.

Nastavak suđenja u aferi "junice"

U novopazarskom Višem sudu nastavljeno je suđenje za aferu "Junice" u kojoj su glavni osumnjičeni predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović i bivši član Opštinskog veća Zlatko Jusufović. NJih dvojica su osumnjičeni da su, zloupotrebom službenog položaja, pribavili korist u iznosu od 24.786.000 dinara, nepravilnom podelom steonih junica, za više od 100 osoba.
Pred sudskim većem kojim je predsedavao sudija Aladin Šemović svedočio je sudski veštak Esad Nišić koji je govorio o autentičnosti dva audio snimka sa spornih sednica a u vezi sa spornom raspodelom steonih junica. Na snicmicma su se čuli glasovi optuženih Mujovića i Jusufovića. Veštak nije bio u potpunosti siguran da su snimci autentični, pa je sudija Šemović  doneo odluku da se audio zapisi proslede na detaljniju proveru u laboratoriju Nacionalnog kriminalističko tehničkog centra pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu.
Datum sledeceg ročišta nije utvrdjen jer se, kako je rečeno, čeka odgovor iz pomenutog Instituta.
Optuženi  Mujović ni ovaj put nije hteo da govori za RTV Novi Pazar, samo je rekao da "za žute medije i tabloidne televizije ne govori, osim uživo".
Podsetimo, opština Sjenica je, u skladu sa zaključcima Vlade Srbije o korišćenju podsticajnih sredstava za razvoj stočarstva, raspisala konkurs za dodelu steonih junica. Javila su se 554 zainteresovana poljoprivrednika i umesto da Komisija za bodovanje napravi rang-listu od 250 korisnika, optuženi su zahtevali da im se dostavi lista svih koji su konkurisali i oni su sastavili listu od 250, od čega 102 lica nisu imala pravo na ovu subvenciju.

http://www.rtvnp.rs/info/politika/item/10210-nastavak-sudenja-u-aferi-junice

Нема коментара: