среда, 23. март 2016.

Jovanović: Vojvodina mora drugačije

Liberalno demokratska partija i Socijaldemokratska stranka zajedno nastupaju na pokrajinskim izborima kako bi reogranizovale državu, promenili Ustav i omogućili Vojvodini sva prava i obaveze koja su garant pune autonomije u okviru Srbije, izjavio je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.
"Vojvođanske škole, bolnice i privreda traže drugačiji pristup i mi smo spremni da ponudimo novu politiku koja će tako nešto omogućiti. Vojvodina mora drugačije, zato smo napravili koaliciju sa Socijaldemokratskom strankom", navodi se u pisanoj izjavi.
Takođe, Jovanović je pozvao Vojvođanke i Vojvođane "da shvate očigledno", a to je da je ključna taktička tačka borbe oko toga da li će pokušaji zaštite Vojvodine biti limitirani na natezanje za procente u nemogućem ustavnom položaju u kojem se nalazi Srbija.
"Dok se javnost anestezira, a kosovski poraz maskira pričom o izvršnim ovlašćenjima Zajednice srpskih opština na Kosovu, Vojvodina ostaje obezvlašćena zajednica 45 gradova i opština", kaže Jovanović i ocenjuje da je poslednji trenutak za drugačije odnose u zemlji.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/2537/Izbori+2016/2255668/Jovanovi%C4%87%3A+Vojvodina+mora+druga%C4%8Dije.html

Нема коментара: