уторак, 22. март 2016.

Hajka na istraživače imovine premijera

Pre nego što je mreža za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK objavila istraživanje o tome koliko nekretnina u vlasništvu imaju premijer Srbije i njegova porodica, urednik i novinar Stevan Dojčinović se našao na meti napada tabloida. U tri dana, povezali su ga sa terorizmom, špijunažom...
- Ovo prvi put da nas Vlada preko medija napadne pre nego smo objavili istraživanje. Mislili su da će nas zaustaviti preventivnim dizanjem panike, ali to neće upaliti - kaže za "Vesti" Stevan Dojčinović, novinar i urednik KRIK-a.
On je ubeđen da su on i njegove kolege pod ozbiljnim nadzorom neke od obaveštajnih agencija.
- Znali su svaki naš korak, u prvom tekstu u "Informeru" je objavljeno šta istražujemo, šta smo našli, radni naslov našeg teksta, kada planiramo da objavimo... A mi istražujemo legitimnu temu - šta u vlasništvu od nekretnina ima premijer i njegova porodica - objašnjava Dojčinović.
Na pitanje da li će tražiti zaštitu, on odgovara: Ne vidim instancu u Srbiji od koje to mogu da tražim. Političari koji vode ovu zemlju stoje iza "Informera".
Dojčinović kaže da se osećam "kao u ringu a jedna ruka mi je vezana".
- U situaciji u kojoj smo, ne možemo da se borimo. Možemo na internetu, gde smo pobedili, ali oni imaju imaju štampane medije i TV da nas napadaju. A, svi ostali mediji sa nacionalnom frekvencijom ćute i stoje sa strane. Ali, imamo podršku kolega, i onih koji rade u tom medijima, ali ne smeju javno da nas podrže. Sva podrška nam jako znači i mi ćemo nastaviti da radimo - rekao je Dojčinović.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/560269/Hajka-na-istrazivace-imovine-premijera

Нема коментара: