четвртак, 24. март 2016.

DSS i Dveri traže referendum o članstvu u NATO

Beograd -- Pokret Dveri i DSS zatražili su,povodom 17 godina od NATO bombardovanja,od Vlade Srbije da sa izborima 24. aprila raspiše i referendum o članstvu Srbije u NATO.
Na konferenciji za novinare predstavnika tih stranaka ispred zgrade vlade, istaknuto je da će, ukoliko Srpska napredna stranka (SNS) ostane na vlasti posle aprilskih izbora, Srbija uvesti sankcije Rusiji i postati član NATO.
Predstavnik DSS Aleksandar Popović je rekao i da je Haški tribunal odbio da sudi bilo kome od NATO čelnika i političkih inspiratora tog bombardovanja ukazavši da je "Toni Bler jedan od političkih inspiratora danas savetnik Vlade Srbije".

"Srbija ne treba nikada da uđe u EU i u NATO ne samo zbog Republike Srpske i osiromašenog uranijuma koji i danas ubija u Srbiji, ne samo zbog Kosova i Metohije, već i zato da Srbi nikada ne bi činili one zočine kroz NATO pakt koje je NATO činio nama", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Srbija ne treba da uđe ni u EU zato što je EU priznanjem "Republike Kosova" zapravo dala političko pokriće zločinu koji je NATO izvršio nad Srbijom.

Predsednik Dveri Boško Obradović je rekao da će Srbija, ako Srpska napredna stranka ostane na vlasti posle ovih izbora krenuti putem Crne Gore, putem uvođenja sankcija Rusiji i putem ulaska u NATO.

"Zato smo danas ovde da vladi Srbije u ostavci predamo zahtev da se sa izborima 24. aprila istovremeno održi i narodni referendum o NATO", rekao je Obradović.

On je naveo i da je koalicija Dveri-DSS protiv svih sporazuma sa NATO koje je potpala Vlada Srbije.

"Nećemo u NATO u znak sećanja na sve žrtve NATO pakta u Srbiji i širom sveta", rekao je Obradović.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=03&dd=24&nav_category=11&nav_id=1111705

Нема коментара: