субота, 20. фебруар 2016.

Троше народни новац на гориле јер су најобичнији мајмуни!

Српска јавност затечена је информацијом да су до пре неколико дана бивши премијери Војислав Коштуница и Мирко Цветковић, годинама по одласку са власти имали 24-часовно државно обезбеђење.
Ако је веровати медијима који тврде да актуелног министра здравља Златибора Лончара чувају агенти БИА, премијеровог брата Андреја Вучића војна јединица „Кобре“ која је чувала и бившу министарку правде Снежану Маловић, намеће се питање ко и како о томе одлучује у сиромашној земљи која стеже каиш на пензионерима.
Бивши заменик начелника државне безбедности Зоран Мијатовић каже за „Вести“ да је у његова доба, 2001. године обезбеђивано само десет људи.
– МУП је чувао министра полиције и шефа јавне безбедности, а данас се у држави која се хвали демократијом чува 80 људи. То показује да је Србија постала држава апсурда у којој се не зна ни ко је чуван, ни према ком основу. Бајаги се врше безбедносне процене, а ради према личном нахођењу, јер нема закона који регулише ту област – појашњава Мијатовић.
Он каже да је управа за обезбеђење некада имала 20 људи, а данас стотине, колико има и возила за чување разних личности.
Мијатовић подсећа да је противзаконито војска чувала министарку правде и да се о томе дуго ћутало.
– Сада смо чули и да министра здравља чува БИА која би требало да обезбеђује само начелника и заменика те службе, шаље се полиција у домове здравља, не знам ко ће чувати грађане на улици – пита Мијатовић.
Он истиче да је закон неопходан, али „пошто ниједна власт неће да га донесе“, обезбеђење остаје и бившим и садашњим функционерима.
– Суштина је да нико себи неће да умањи привилегије, обезбеђење је постало ствар статуса и престижа – закључио је Мијатовић.
Одбили заштиту
Иако је заштитник грађана Саша Јанковић добијао озбиљне претње, одбио је обезбеђење. Зоран Мијатовић каже да се у време владе Зорана Ђинђића сматрало да уз председника и премијера треба да се штити и челник парламента.
– Председник Скупштине био је Драган Маршићанин, али је он то одбио – открива Мијатовић
Д. Декић – Вести 


http://www.srbijadanas.net/trose-narodni-novac-na-gorile-jer-su-najobicniji-majmuni/

Нема коментара: