петак, 26. фебруар 2016.

Предстојећа кампања не сме бити извор екстрапрофита државне телевизије!

Српска радикална странка скреће пажњу јавности да се, иако избори још увек нису званично расписани, на свим медијима већ примећује крајње неравноправан статус владајућих и опозиционих странака. Сигурни смо да ће цена оглашавања на телевизијским медијима у току предизборне кампање бити превисока и да ниједна опозициона странка неће имати довољно новца за овај вид рекламе.
Став Српске радикалне странке је да се, макар на државној телевизији, мора обезбедити једнако присуство странака чије изборне листе буду проглашене.
Предлажемо да се направи консензус свих странака и да се наложи државној телевизији, уз условљавање издвајањем новца из буџета, да се свакој странци мора обезбедити одређен број сати за представљање и одређен број минута за емитовање пропагандних спотова. Све што се одреди као минимум потребан за извођење озбиљне и равноправне кампање мора бити бесплатно.
Државна телевизија не би смела никоме да наплаћује емитовање пропагандних садржаја у предизборној кампањи. Свако плаћање РТС-у као јавном сервису који се финансира из буџета и од новца грађана Републике Србије било би апсолутно неморално. Не сме се дозволити да предстојећа изборна кампања буде извор екстрапрофита државне телевизије.
Циљ предлога Српске радикалне странке је да воља грађана буде што више уравнотежена и да не зависи од тога колико ко новца потроши у предизборној кампањи. 


http://www.srpskaradikalnastranka.org.rs/predstojeca-kampanja-ne-sme-biti-izvor-ekstraprofita-drzavne-televizije/

Нема коментара: