среда, 13. јануар 2016.

Ko ne pozdravi direktorku, plaća kaznu

Da nije tragično, bilo bi komično! Radnik „Kruševac puta“ kažnjen je smanjenjem plate za 10 odsto jer se nije javio direktorki preduzeća kada ju je sreo na ulazu u poslovnu zgradu!
Kako se navodi u rešenju koje potpisuje direktorka „Kruševac puta“ Zorica Stanković, zbog „nepoštovanja radne discipline“ radnik koji joj se nije javio prilikom susreta na ulazu u zgradu firme kažnjava se skidanjem 10 odsto od plate za ovaj mesec. U ovako bahatom i samovoljnom ponašanju direktorke ona sama ne vidi apsolutno ništa sporno.

- To je u skladu sa Zakonom o radu i ja kao direktor ima to i da radim! Ja sam njihov direktor i nek
im je sa srećom. I nije taj jedini, četvoricu sam kaznila jer mi se nisu javili - bez zadrške je poručila Stankovićeva za „Alo!“.
Marjan Milojević, predsednik Samostalnog sindikata „Kruševac puta“, ocenio je da je opšta situacija u firmi u najmanju ruku neobična.
- Što je još gore u ovoj situaciji, jedan od njih koji je kažnjen jer se nije javio direktorki tražio je izvršenje rešenja Inspekcije rada za neisplaćene plate. Tada ga je direktorka pozvala i poručila mu da joj se više nikada u životu ne obrati. A sada ga kažnjava jer joj se nije javio - ispričao je apsurdnu situaciju Milojević. Iz Sindikata putara pak poručuju da ovo nije jedini sporni potez direktorke Stanković, koja, prema njihovim rečima, teroriše radnike.

- Situacija u firmi „Kruševac put” je katastrofalna. Otkako je Stankovićeva postavljena za direktorku, ona mobinguje radnike, a na jednu zaposlenu je i fizički nasrnula. Takođe, zaposlenima isplaćuju topli obrok manji nego što bi trebalo po kolektivnom ugovoru, a regres im nisu uplatili mesecima, dok im i plate kasne nekoliko meseci - napomenula je za „Alo!“ predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vuksanović.

Ministarstvo: Nije po Zakonu o radu
Iz Ministarstva rada juče su objasnili za „Alo!“ da Zakon o radu ne prepoznaje ovakav „prekršaj“ zaposlenog kao nešto za šta bi mogao da bude kažnjen, i to novčano.

http://www.alo.rs/ko-ne-pozdravi-direktorku-placa-kaznu/28901

Нема коментара: