уторак, 1. децембар 2015.

Budva: Oštetili budžet za 8 miliona!

KAO što se očekivalo, nova afera u Budvi. U ovoj, kako se tvrdi iz Uprave policije Crne Gore, budžet Opštine oštećen je za - osam miliona evra!
Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta u koordinaciji i po nalogu tužilaštva je Specijalnom državnom tužiocu podneo prijavu protiv doskorašnjeg gradonačelnika Lazara Rađenovića (39), koji je u vreme izvršenja krivičnog dela obavljao funkciju potpredsednika Opštine, zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja na organizovan način.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju na organizovan način, krivične prijave su podnete protiv Dragana Vukadinovića (33) iz Budve, ovlašćenog zastupnika firme WTE WASSERTECHNIK GMBH - Nemačka, koja je deo stranog društva Podgorica, Stjepana Skočajića (37) iz Beograda, izvršnog direktora firme "Biohem industris DOO" Budva, Gorana Bojanića (51) iz Podgorice, izvršnog direktora privrednog društva "Trejdjunik DOO" Budva, Mirka Latinovića (63) iz Beograda, osnivača "Trejdjunik CG DOO" Budva, Gojka Kapisode (78) iz Beograda i NN lica na čijoj se identifikaciji uveliko radi. Ono je, po svemu sudeći, organizator kriminalne grupe.
Zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju na organizovan način policija je podnela krivične prijave protiv firmi "Trejdjunik Crna Gora DOO" Budva, WTE WASSERTECHNIK GMBH, Nemačka - deo stranog društva Podgorica i "Biohem industris DOO" Budva.
POSTROJENjE EKOLOŠKI PROBLEM Početkom oktobra prošle godine postrojenje za zbrinjavanje otpadnih voda u Bečićima u rad su pustili premijer Milo Đukanović, koji ga je nazvao najvažnijim infrastrukturnim projektom na crnogorskom primorju, i tadašnji predsednik Opštine Budva Lazar Rađenović, koji se nalazi u zatvoru zbog umešanosti u druge afere, a zbog jedne je već osuđen na šest godina. Postrojenje je zbog niza nedostataka postalo ekološki problem grada.
Policijsko-tužilačke aktivnosti, sprovedene u prethodnom periodu po nalogu tužilaštva, ukazuju na sumnju da su se osumnjičeni i NN lice tokom 2010. u Budvi udružili radi vršenja krivičnih dela i stvorili kriminalnu grupu, u cilju sticanja nezakonite dobiti ili moći, koristeći u tu svrhu poslovne strukture Opštine Budva, preduzeća "Trejdjunik CG DOO" Budva, WTE WASSERTECHNIK GMBH - deo stranog društva u Podgorici i "Biohem industris DOO" Budva, u kojima su obavljali službene dužnosti, odnosno kojima su rukovodili.
- Oni su, kako se sumnja, nezakonitim radnjama koje su preduzeli u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Budvi, naneli štetu Opštini u iznosu od oko osam miliona evra - saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.
LATINOVIĆ SVEDOK SARADNIK?
Kako "Novosti" saznaju, Specijalno tužilaštvo je postiglo sporazum sa osumnjičenim Latinovićem, po kome će on biti svedok saradnik u ovom predmetu. Tužilaštvo se još nije zvanično izjasnilo, ali, po našim saznanjima, Latinović je u razgovoru sa istražiteljima rekao da mu stižu pretnje od članova porodice Svetozara Marovića, za koga se spekuliše da je "glavni" i u ovom predmetu, odnosno da je za njega "rezervisano" mesto organizatora kriminalne grupe.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:579209-Budva-Ostetili-budzet-za-8-miliona

Нема коментара: