недеља, 29. новембар 2015.

Odrekao se Kosova, zatražili ostalo

Redžep Hoti, zamenik ministra kulture vlasti u Prištini, ni manje ni više, nego preko beogradske
"Politike" uputio je pismo predsedniku SANU Vladimiru Kostiću, koji je nedavno rekao da je Kosovo za Srbiju izgubljeno i da više ne treba da pokušava da ga povrati.
Provokacija ili lekcija za prevaspitavanje, tek se Hoti odvažio da u 15 tačaka objašnjava kako Srbija treba da odustane od svog "srednjovekovnog, mitskog, izmanipulisanog identiteta" i upozori šta je čeka ako ga ne posluša.
Takođe, očekuje i da Srbija pozicionira "Republiku Kosovo u okviru jasne strategije koja garantuje suverenost Srbije i služi predupređivanju mogućih separatizama unutar nje, kada je reč o AP Vojvodina, mađarskom pitanju, kao i pitanju drugih etnija, Bošnjaka i Albanaca u Sandžaku i preševskoj dolini". Kampanju Srbije vezanu za Unesko, Hoti je ocenio na lošem srpskom kao "divlju i jednu od najvećih i najštetnijih grešaka".
Vladimir Kostić, pismo vidi kao "neskrivenu provokaciju, iza čijih okvira često ispraznog govora političke korektnosti viri lice mržnje i predrasuda".
- O istorijskim falsifikatima i ljupkoj podeli naša dva naroda na ekstreme u svakom pogledu, nemam nameru da odgovaram. Zadržavam pravo da se stidim zbog njegovog zoološkog pristupa. Sredina u kojoj živim je izgubila pravo na naivnost i umeće da pronikne u prave namere njegovog pisma - ocenio je Kostić.


http://vesti-online.com/Vesti/Srbija/535668/Odrekao-se-Kosova-zatrazili-ostalo

Нема коментара: